Τοποθέτηση «Ενωτικής Αναγέννησης» για το Συγκοινωνιακό

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ

  Πρόσφατα, στην αλλαγή δρομολογίων του φέρι-μπόουτ, καταργήθηκε το δρομολόγιο στο μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο λιμάνι του νησιού, το Βαθύ. Ένα λιμάνι το οποίο εξυπηρετεί φυσικά και το Κατωμέρι. Οι λόγοι που επικαλείται η πλοιοκτήτρια εταιρεία -και τους οποίους σεβόμαστε απολύτως-, είναι λόγοι ασφάλειας στην προσέγγιση και πρόσδεση του σκάφους.

Η παράταξή μας θεωρεί το συγκοινωνιακό και την όσο το δυνατόν καλύτερη πρόσβαση στο νησί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και προόδου του. Είναι προφανές ότι ο περιορισμός των λιμανιών διακίνησης ανθρώπων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών αποτελεί βήμα οπισθοδρόμησης. Το δε πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι και μια δημοτική αρχή έχει βασική ευθύνη να αποτρέψει κάτι τέτοιο.

Η παρούσα δημοτική αρχή όμως, όπως μας έχει συνηθίσει σε όλα τα σοβαρά ζητήματα, μοιάζει να μην έχει άποψη ή απλά να αδιαφορεί. Είναι ωστόσο και δική της ευθύνη η χωροθέτηση των λιμένων καθώς και η τήρηση των όρων ασφαλείας, όπως αυτοί περιγράφονται στην σύμβαση για την ενοικίαση της μαρίνας στο Βαθύ. Στο βαθμό που οι όροι αυτοί τηρούταν δεν θα υπήρχαν οι λόγοι εγκατάλειψης του λιμανιού από το φέρι-μπόουτ.

Πέρα λοιπόν από τις μακροπρόθεσμες λύσεις, τις οποίες οφείλει το νησί να προκρίνει, υπάρχει και άμεσος τρόπος επίλυσης του προβλήματος. Κι αυτός θα προκύψει με την αποκατάσταση των συνθηκών ασφαλείας και σε συνεννόηση ασφαλώς με τους πλοιοκτήτες και τον ενοικιαστή της μαρίνας. Μια λύση που στηρίζει η παράταξή μας και που θα είναι προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, καθώς και του Μεγανησίου συνολικά.