«Ναι» του ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) στην μεταμόρφωση του Σκορπιού

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την επένδυση των 165 εκατομμυρίων ευρώ του Ρώσου μεγιστάνα, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ,  στον Σκορπιό ούτως ώστε να μετατραπεί σε έναν μικρό παράδεισο για τους μεγιστάνες του πλούτου. Στη δικαστική απόφαση υπογραμμίζεται ότι το σχέδιο αποσκοπεί στην κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων πολύ υψηλών προδιαγραφών και οριοθετείται η χρήση της καθώς και οι όροι δόμησης της στρατηγικής επένδυσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» οι δασικές εκτάσεις ανέρχονται σε 400.937 τ.μ. και οι μη δασικές σε 430.947 τετραγωνικά μέτρα. Η επένδυση περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 60 κρεβάτια στο οποίο περιέχονται αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών, κέντρο διασκέδασης, ειδικός χώρος για γιόγκα, παιδότοπος, εγκαταστάσεις για Beach Volley, πισίνες, τεχνητή λίμνη, ελικοδρόμιο, καθώς και αγροτική φάρμα με αμπελώνα, οπωρώνα και λαχανικά. Επίσης προβλέπεται ότι θα υπάρχει κλειστή αθλητική εγκατάσταση τριών επιπέδων, στο οποίο θα φιλοξενούνται γυμναστήριο, bowling, χώρος σκοποβολής, γήπεδα ποδοσφαίρου 5 επί 5 και άλλα. Εκτός από το βασικό κτίριο, στο οποίο θα βρίσκονται οι επτά πολυτελείς σουίτες VIP, θα δημιουργηθούν ακόμη 12 νέες υπερπολυτελείς βίλες επιφάνειας από 500 έως 1.200 τετραγωνικά μέτρα η καθεμία.

Άλλωστε, οι εργασίες ανάπλασης έχουν ήδη ξεκινήσει με τη μεταφορά άμμου στις παράλιες περιοχές και τη δεντροφύτευση να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Οι πολυτελείς βίλες θα παραχωρούνται για 20.000 ευρώ την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, αν και δεν είναι ακόμα γνωστό τι θα περιλαμβάνεται στις εκάστοτε παροχές.

Το σχέδιο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των δύο λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού ώστε να μπορούν να μπαίνουν σε αυτά μεγάλα σκάφη αναψυχής. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία εκθεσιακών χώρων, αμφιθεάτρου, ελικοδρομίου, αγροτικής φάρμας, τεχνητής λίμνης, κέντρου διασκέδασης, ενώ ο τόπος… θα γεμίσει με πισίνες.

Πηγή: LefkadaNews