Συνέντευξη της Υποψήφιας δημάρχου Μεγανησίου κ. Σοφίας Αργύρη στο ΜΝ.

-Κα. Αργύρη καλησπέρα σας κι ευχαριστούμε πολύ για την την τιμή που μας κάνετε να φιλοξενήσουμε τις απόψεις σας μέσω της διαδικτυακής μας ιστοσελίδας.

-Κι εγώ κ. Γαβρίλη με την σειρά μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία.

1)Πως πήρατε την απόφαση να κατεβείτε και να διεκδικήσετε αυτόνομα τον Δήμο Μεγανησίου, γιατί δεν συνεργαστήκατε με κάποια άλλη παράταξη;

Ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόταση που μου έγινε από μια μεγάλη ομάδα συμπατριωτών μας οι οποίοι δεν ικανοποιούνταν από τις προτάσεις που υπήρχαν και επιθυμούσαν να καταθέσουν τη δική τους νέα πρόταση για το Δήμο Μεγανησίου. Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μου είναι ιδιαιτέρως οικείος λόγω της εργασίας μου και θα τολμούσα να πω και αγαπητός.

2)Ποιές είναι σήμερα οι ανησυχίες που εισπράττετε από τον κόσμο για το μέλλον του Μεγανησίου;

Οι ανησυχίες που εισπράττω καθημερινά κύριε Γαβρίλη είναι ίδιες με τις δικές μου ανησυχίες και πολύ πιθανό και με τις δικές σας.

Ζούμε μόνιμα εδώ και το πρόβλημα της έλλειψης των γιατρών είναι τρομακτικό.

Η ερήμωση των οικισμών τον χειμώνα και η έλλειψη δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, η συρρίκνωση των σχολικών μονάδων με την παράλληλη μείωση των παιδιών και άρα της ζωής και της ζωντάνιας του τόπου μας, και βέβαια τα άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και η έλλειψη σχεδιασμού για το μέλλον που μόνο απογοήτευση δημιουργούν.

3) Εσείς ποιο θεωρείτε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Μεγανήσι και που αποτελεί πρόκληση για τα επόμενα χρόνια, χρήζοντας άμεσης αντιμετώπισης;

Σας το ανέφερα ήδη. Το θέμα της έλλειψης γιατρών θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο

Επιπλέον τα χρονίζοντα προβλήματα της διαχείρισης των σκουπιδιών, του ΣΜΑ και των λυμάτων χρήζουν άμεσης και σοβαρής αντιμετώπισης, χωρίς να παραβλέπουμε ότι η κατάσταση του οδικού δικτύου στο νησί είναι απαράδεκτη, οι δρόμοι έχουν να συντηρηθούν πολλά χρόνια με συνέπεια να είναι τραυματισμένοι και να απαιτούν σοβαρές παρεμβάσεις συντήρησης, κατά κανόνα πολύ δαπανηρές, και ότι οι περιφερειακοί δρόμοι έχουν <<παγώσει>> για τα καλά.

4) Το meganisinews με αφορμή το συγκοινωνιακό είχε καλέσει με ανακοίνωσή του υποψηφίους , τους συλλόγους ακόμα και τους έχοντες δημόσια παρέμβαση να πάρουν θέση για τις νέες γραμμές αυτήν που ενώνει τα Ιόνια κι αυτή που περνώντας δίπλα μας καταλήγει στο Νυδρί από τον Καστό. Υπενθυμίζω τότε δεν υπήρξε ούτε μία παρέμβασή σας. Σήμερα πως τοποθετείστε σ΄ένα ενδεχόμενο νέων συγκοινωνιακών συνδέσεων με την Λευκάδα ή και με άλλα νησιά του Ιονίου. Θα υποβάλλετε αίτημα σύνδεσης στην γραμμή του Καστός-Κάλαμος -Νυδρί;

Το νησί μας τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τουριστικός προορισμός, και αυτό είναι υποχρέωσή μας να το απογειώσουμε. Η συγκοινωνία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για αυτό το σκοπό. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ  στη  στήριξη  οποιασδήποτε ιδιωτικής πρωτοβουλίας που θα βελτιώσει τη σύνδεση του νησιού μας με τη Λευκάδα, και με τα μικρότερα νησιά (Κάλαμο- Καστό) αλλά και στη συνεχή εγρήγορση ώστε να μη χαθεί καμία άλλη ευκαιρία και επιπλέον θα υπάρξει άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία συγκοινωνίας με τα υδροπλάνα.

5) Κατά καιρούς δημοσιεύματα θέλουν τον βιολογικό Ελλομένου να λειτουργεί προβληματικά. Η αρχική μελέτη κατασκευής του έργου λόγω σημαντικών οικονομικών περικοπών δεν τηρήθηκε. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι που ζουν στην περιοχή του εργοστασίου, αλλά και επίσημα έγγραφα με αυτοψίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να μην επιβαρύνεται το φυσικό περιβάλλον του Μεγανησίου;

Το θέμα της προβληματικής λειτουργίας του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ το γνωρίζω κύριε Γαβρίλη, και το έχουμε συζητήσει κατά καιρούς και μεταξύ μας. Φοβάμαι ότι αποτελεί απειλή για την δημόσια υγεία και βέβαια τείνει να υποβαθμίσει περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς του νησιού μας οι οποίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς.

Είναι στις προτεραιότητες της παράταξής μας η αντικειμενική αξιολόγηση της κατάστασης, βάσει μελέτης και γνωμοδότησης από ειδικούς, η όχληση κάθε υπευθύνου, η απαίτηση της τήρησης του κανονισμού και των προδιαγραφών λειτουργίας του από το Δήμο Λευκάδας, χωρίς να φοβηθούμε να υψώσουμε φωνή και ανάστημα.

6)Παρότι λίγη δημοσιότητα έχει δοθεί, μεγάλο μέρος δημοτικής χρήσεως έκτασης διεκδικεί η ΕΤΑΔ ΑΕ και το λεγόμενο “Υπερταμείο”. Φανάρι, πλατεία Βαθιού, Ρόκα . Πως θα προσεγγίσετε και θ΄αντιμετωπίσετε το ζήτημα;

Βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη Κτηματολογίου του νησιού μας κάτι που θα αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο αφού έτσι θα καταγραφεί και η Δημοτική μας Περιουσία. Πρώτο μας μέλημα αμέσως μετά την καταγραφή είναι η προστασία της Δημοτικής Περιουσίας.

Για όλα τα θέματα όμως που προέκυψαν με το ΥΠΕΡΤΑΜΕΊΟ ως σήμερα θα ακολουθήσουμε τη μάχιμη γραμμή άλλων Δήμων : διεκδικούμε άμεσα ,δυναμικά και εμπεριστατωμένα ότι ανήκει στο Δήμο.

7) Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους ιατρούς και την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Τι σκοπεύετε να πράξετε;

Ζούμε εδώ, το βιώνουμε καθημερινά και αγωνιούμε για τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τους φίλους μας, τους γνωστούς μας, τους συμπολίτες μας. Περάσαμε διαστήματα χωρίς κανένα γιατρό με μια λέξη στο στόμα: “θεός φυλάξοι”.

Η ΥΓΕΙΑ λοιπόν στο νησί μας χρήζει ειδικής μεταχείρισης και προσοχής μια που έχουμε πολλούς δημότες στη Τρίτη Ηλικία και επιπλέον ο πληθυσμός τριπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γι΄ αυτό και δεσμευόμαστε στην άμεση κινητοποίηση για την επιστροφή και των δύο αγροτικών μας ιατρών, στην προκήρυξη της κενής θέσης, στη σύσταση ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ,  κυρίως από Μεγανησιώτες επιστήμονες  που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, στην προμήθεια νέου ασθενοφόρου σκάφους, στην αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου σε ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ  και στη Σύμβασης με Εταιρεία για ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

8)Το Βαθύ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα θαλάσσιας ρύπανσης, πως θα το αντιμετωπίσετε;

Οι πρώτες προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος του Βιολογικού ξεκίνησαν το 2001 και παρά την παρέλευση 18 χρόνων δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το Βαθύ είναι ο οικισμός στον οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και οφείλουμε πια να αξιοποιήσουμε και να επικαιροποιήσουμε τις μέχρι τώρα μελέτες ,με όσα στοιχεία είναι δυνατόν, να αξιοποιήσουμε τις τελευταίες τεχνολογίες και τον σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, παράγοντες που θα μειώσουν σοβαρά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

9)Μένοντας στον οικισμό Βαθέος αντιμετωπίζει σοβαρό συγκοινωνιακό ζήτημα σε στεριά και σε θάλασσα. Στην στεριά υπάρχει ζήτημα με το κυκλοφοριακό ,στην δε θάλασσα δεν προσεγγίζει το λιμάνι του θαλάσσια συγκοινωνία. Τι θα πράξετε;

Η ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλων χώρων στάθμευσης και στους 3 οικισμούς είναι επιτακτική. Είτε με ενοικίαση είτε με αγορά θα επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε κατάλληλους χώρους. Η κατασκευή μικρότερων θέσεων στάθμευσης με δορυφορικό περιφερειακό χαρακτήρα έχει αντικαταστήσει τη λογική του ενός μεγάλου παρκιγκ , που εκ των πραγμάτων δεν εξυπηρετεί τις άλλες πλευρές του οικισμού. Επιπλέον θα ολοκληρωθεί ο Περιφερειακός προκειμένου ο οικισμός να << ανασάνει>> .

Στη σύμβαση που έχει υπογραφεί τώρα μεταξύ Δήμου και ενοικιαστή Μαρίνας το 2010 ήταν υποχρέωση του Δήμου να προχωρήσει τις διαδικασίες για την άμεση κατασκευή νέας ράμπας για ασφαλές άραγμα. Αυτό είναι δέσμευση και προτεραιότητα μας.

 Τέλος κρίνουμε αναγκαία τη  σύνδεση της τοπικής συγκοινωνίας με όλα τα δρομολόγια, όλων των επιβατηγών πλοίων ,προκειμένου οι τουρίστες να έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται  και τα τρία χωριά δίνοντας ζωή και στην ενδοχώρα.

10) Εκτός του βιολογικού, σοβαρό ζήτημα υπάρχει με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων άμεσα, ο χώρος εναπόθεσης στην Σκίζα δημιουργεί ένα πλήθος ζητημάτων ,δεχόμαστε πρόστιμα από τις υπηρεσίες ελέγχου της ΠΙΝ. Με δεδομένο και την προβληματική εξέλιξη του θέματος στην Λευκάδα, πως θ΄αντιμετωπίσετε το ζήτημα στο λεγόμενο “μεταβατικό στάδιο”;

Ο ΧΥΤΑ απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και εντάχθηκε στο ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων).Το επόμενο διάστημα θα πρέπει ο εργολάβος, δυστυχώς μετά από παρατάσεις, να προχωρήσει στην έναρξη του έργου περιβαλλοντικής αποκατάστασης ΧΥΤΑ . Ακολουθεί ο ΣΜΑ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Μέχρι σήμερα υπήρξαν τραγικές καθυστερήσεις με συνέπεια και τα συνεχιζόμενα πρόστιμα από την Περιφέρεια προς το Δήμο.

Είναι καιρός να τελειώσει το θέμα. Να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Θα γίνει κάθε προσπάθεια προκειμένου τα ανωτέρω να προχωρήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις και σε στενή συνεργασία με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες.

Για το μεσοδιάστημα έχουμε προγραμματίσει την έναρξη του προγράμματος της Ανακύκλωσης. Τα ανακυκλώσιμα υλικά είναι περισσότερο από το 60% του συνολικού όγκου των σκουπιδιών. Κάνουμε την αρχή ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όλες τις κοινωνικές ομάδες αρχίζοντας από τα σχολεία και τους επαγγελματίες. Ξεκινάμε με την ανακύκλωση χαρτιού και γυαλιού, τοποθετώντας κάδους σε συγκεκριμένους χώρους και εστιάζοντας περισσότερο στις περιοχές μεγαλύτερης επισκεψιμότητας. Θα ακολουθήσει και η ανακύκλωση των υπολοίπων υλικών.

Επιμένω όμως : η ενημέρωση είναι το πάν. Και δυστυχώς φτάσαμε στο 2019 και στο έσχατο σημείο για να πρέπει να αποφασίσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Χάσαμε τόσο χρόνο…

11) ΣΧΟΑΠ και Μεγανήσι, άλλη πονεμένη ιστορία. Είσαστε διατεθειμένοι να ολοκληρώσετε το χωροταξικό σχεδιασμό στο Μεγανήσι, προστατεύοντας και τα γειτνιάζοντα νησιά ή θα κολλήσετε στα “συντεχνιακά” συμφέροντα;

Τα << Συντεχνιακά>> συμφέροντα κύριε Γαβρίλη για την ομάδα μας δεν υπάρχουν, δεν επηρεάζουν και δεν ενδιαφέρουν και προφανώς υπονοείτε το ό,τι η έναρξη της διαδικασίας συζήτησης του ΣΧΟΟΑΠ, θα ανοίξει και το θέμα της πολεοδόμησης, αφού πλέον αποτελεί προϋπόθεση.

Έχει ολοκληρωθεί και έχει εγκριθεί το Α στάδιο της μελέτης και έχει εκπονηθεί αλλά έχει παγώσει το Β1 στάδιο μετά από πρόσφατες αστοχίες του Δήμου Μεγανησίου. Γνωρίζουμε ότι κανένας σοβαρός αναπτυξιακός προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει ,αν δεν ολοκληρωθεί το ΣΧΟΟΑΠ που δίνει τις κεντρικές κατευθύνσεις τού χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού για την ήπια και περιβαλλοντικά φιλική ανάπτυξη που εμείς επιθυμούμε.

Δεν την χαρακτηρίζω << πονεμένη ιστορία>> αλλά <<επιτακτική ανάγκη>> και σας διαβεβαιώνω ότι με συνεργασία και συνεννόηση θα υπάρξουν εγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθούμε, προβάλλοντας τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου μας.

12)Το Μεγανήσι αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που ποτέ δεν πέρασε προς συζήτηση από τα τελευταία 17 χρόνια που καταγράφεται από το meganisinews. Ποια μέτρα προτίθεστε να πάρετε ώστε ν΄ ανατραπεί περαιτέρω πληθυσμιακή συρρίκνωση;

Θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο ώστε να φτάσει τους έξι μήνες. Έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε εύρωστες τουριστικές επιχειρήσεις ,αύξηση των θέσεων εργασίας και νέα επιχειρηματικά σχήματα που θα ¨κρατήσουν¨ τους νέους μας στο νησί και θα <<επαναπατρίσουν>> άλλους για να δραστηριοποιηθούν.

Παράλληλα κινούμαστε άμεσα για την επιστροφή των αγροτικών μας ιατρών, την προκήρυξη της θέσης του Γενικού Ιατρού, την αναβάθμιση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και την δυνατότητα θαλάσσιας μεταφοράς των μαθητών και των εκπαιδευτικών προς και από τη Λευκάδα μέσω συμβάσεων με ιδιώτες ή με το σκάφος του Δήμου.

13) Πολλοί από τους υποψηφίους στους συνδυασμούς σας υπήρξαν (άλλοι ακόμα και σήμερα) εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι ,μάλιστα πολλοί αλλάζοντας “πολιτικά στρατόπεδα” πάραυτα η δική σας υποψηφιότητα αποδεικνύει ότι δεν κατάφεραν να δώσουν λύση σε υπαρκτά ζητήματα . Σήμερα και υπό την δικιά σας “παραταξιακή σημαία”τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν;

Δεν θα έλεγα << πολλοί>> κύριε Γαβρίλη αλλά ελάχιστοι.

Στη δικιά μας παράταξη υπάρχουν δύο εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι και ανεξαρτητοποιήθηκαν ευθύς αμέσως μόλις η παράταξη τους αποφάσισε να μην <<κατέβει>> στις επερχόμενες εκλογές.

Η μέχρι τώρα πορεία τους στο δημοτικό συμβούλιο, τόσο σαν συμπολίτευση όσο και σαν αντιπολίτευση, το ήθος τους, η δουλειά τους και η αυταπάρνηση τους  μόνο περηφάνια με κάνει να νιώθω που αποφάσισαν να συμπορευτούμε και να δουλέψουμε μαζί.

Έχουν αποδείξει ότι δίκαια η μεγανησιώτικη κοινωνία τις εμπιστεύεται χρόνια τώρα και μάλιστα και σε θέσεις ευθύνης, και πιστεύω ότι θα το κάνει και τώρα.

Ο συνδυασμός μας είναι ένας νέος συνδυασμός , μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση για το νησί μας και πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα χαράξει τη δική του πορεία στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.

14) Είστε ικανοποιημένοι από την πολιτιστική δραστηριότητα του δήμου Μεγανησίου; Ποια είναι η θέση σας υπέρ ή κατά της κατεδάφισης του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Σπαρτοχωρίου και την δημιουργία πλατείας; Πως θα χειριστείτε την “βαλτωμένη” εξέλιξη με την απόφαση του Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Κέρκυρας;

Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή προώθησε συγκεκριμένου τύπου εκδηλώσεις κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας και ποικιλίας.

Ο Πολιτισμός οφείλει να έχει ταυτότητα, να αξιοποιεί τα νιάτα ,να επιδιώκει συνολική συμμετοχή, και να διαρκεί όλο το χρόνο με εκδηλώσεις και στους τρεις οικισμούς του Νησιού μας.

Είμαστε υπέρ της κατεδαφίσεως του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού στο Σπαρτοχώρι και στη δημιουργία πλατείας και σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση του Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Κέρκυρας αφήνοντας ανέπαφο το παλιό κτίσμα Δήμου Τσέλιου και δημιουργώντας έναν μικρό χώρο μουσείου .

15) Τελευταία είχαμε τον καθορισμό ΠΟΑΥ στην περιοχή μας , το θέμα οδηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων , όπου και αναβλήθηκε. Σύμφωνα με αυτό γίνονται αποδεκτές οι προτάσεις των εταιρειών του κλάδου και το Μεγανήσι (γενικά από άκρη σε άκρη) περιλαμβάνεται στα σχέδια δραστηριοποίησης υδατοκαλλιεργειών. Δεν είδαμε κάποια ιδιαίτερη αντίδραση της παράταξής σας. Συμφωνείτε με αυτή την προοπτική κι αν όχι πότε και πως είστε διατεθειμένοι να την καταγράψετε;

Θυμάμαι έντονα την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της μεγανησιώτικης κοινωνίας το έτος 1986 για το συγκεκριμένο θέμα. Μια κινητοποίηση πρωτόγνωρη, δυναμική και σεβαστή.

Οι Μεγανησιώτες ήταν πάντα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας και είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο για την ύπαρξη ή μη περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ).

16) Μικρό νησί, πολλά θέματα. Πάμε στο ζήτημα της επένδυσης του Σκορπιού. Γνωρίζετε ποια είναι η συμφωνία και το τίμημα για την παραχώρηση έκτασης στον δήμο Μεγανησίου που προκύπτουν από την συμβατική υποχρέωση της Εταιρείας; Συμφωνείτε με την όλη διαχείριση του ζητήματος; Πως θα χειριζόσαστε το θέμα εάν η παράταξή σας είχε την πλειοψηφία και διαχειριζόταν το ζήτημα;

Το θέμα της επένδυσης στον Σκορπιό , κύριε Γαβρίλη, είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, αντιμετωπίστηκε όμως με προχειρότητα και επιφανειακά. Το ζήτημα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να γνωρίζουμε αν έγιναν διαπραγματεύσεις προς όφελος του νησιού μας ή αν , το πιο απλό, ζητήθηκε η γνώμη δικηγόρου με ανάλογη εμπειρία. Γι’ αυτό και στο Συμβούλιο, την ημέρα της ψήφισης του, εκφράστηκαν ανησυχίες και επιφυλάξεις.

Το θέμα θα το επανεξετάσουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα προς όφελος του νησιού μας, με καθοδήγηση νομικών και με ενημέρωση, βέβαια, των Δημοτικών Συμβούλων.

17)Και με αφορμή το προηγούμενο σχόλιο, σχετικά με την νομοθεσία και τις Fasttruck επενδύσεις, θεωρείτε ότι βάσει της σημερινής νομοθεσίας αναβαθμίζεται ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ή περιορίζεται σε καθαρά διεκπεραιωτική λειτουργία;

Πιστεύω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη δύναμη της και στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου και θεωρώ ότι θα απομονώσει κάθε << εξαίρεση>> και κάθε << παρέκκλιση της νομοθεσίας>> που είναι απέναντι από τα συμφέροντα της κοινωνίας μας.

18)Στις μέρες μας πολύς λόγος γίνεται για τις λεγόμενες ιδιωτικοποιήσεις, και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άλλοι μιλάνε για “ξεπούλημα” δημόσιας περιουσίας , άλλοι για αναγκαία μετάβαση κι άλλοι τάσσονται ανοιχτά υπερ των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων. Θα μπορούσατε να κατατάξετε την παράταξή σας σε μιά από τις προηγούμενες κατηγορίες; Εν ολίγοις πως θα σας φαίνονταν μια πρόταση για λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, ή του νερού με την βοήθεια μιας μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας;

Κύριε Γαβρίλη, κάποια πράγματα τόσο σημαντικά για το επίπεδο της ζωής μας , όπως το νερό και η διαχείριση των σκουπιδιών, δεν ιδιωτικοποιούνται!!!

19) Ο εκλογικός νόμος αφήνει ως πιθανό σενάριο μια μετεκλογική συνεργασία. Σ΄ ένα πιθανό σενάριο λοιπόν συνεργασίας της παράταξής σας με κάποια από εκείνες που γνωρίζουμε σήμερα ότι θα συμμετάσχουν μαζί μ΄ εσάς στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που θ΄ αναζητηθούν σύμμαχοι για την προώθηση του προεκλογικού σας προγράμματος;

Σύμμαχός μας είναι όποιος αγαπά το Μεγανήσι. Όποιος βλέπει το νησί μας όχι σαν σανίδα σωτηρίας, όχι ως γήπεδο αντιπαραθέσεων, όχι ως βόλεμα. Δεν ήρθαμε γιατί ονειρευτήκαμε καρέκλες, αξιώματα και δόξα.

Ήρθαμε γιατί θέλουμε κάτι άλλο για τον τόπο μας , τίμιο και αξιοπρεπές. Και βέβαια αυτό το στίγμα φαίνεται και από την μέχρι σήμερα πορεία μας κατά την προεκλογική περίοδο.

Με τέτοιες δυνάμεις μπορούμε σαφώς να συνυπάρξουμε, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να χαράξουμε πορεία. Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι καλύτερη και προτείνουμε να υπάρξουν ομάδες και από τους τρεις συνδυασμούς που θα << συζητούν και θα φιλτράρουν>> κάθε τι πριν έρθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

20)Θα θέλαμε κλείνοντας ν΄ απευθυνθείτε με δύο λόγια στους συντοπίτες σας για ποιο λόγο πρέπει να σας εμπιστευθούν το βράδυ των εκλογών σε σας και την παράταξή σας το “τιμόνι” του δήμου Μεγανησίου.

Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται από άτομα ικανά και με αξιοζήλευτο αξιακό σύστημα, που εκπροσωπούν όλες τις ηλικίες και όλους του χώρους. Χωρίς υποσχέσεις, ταμπέλες και κοινωνικούς και μορφωτικούς αποκλεισμούς είμαστε εδώ γιατί όλων η άποψη είναι σεβαστή και πολύτιμη.

Δεν μου αρέσει να προβάλλομαι ούτε και να μιλώ για εμένα. Πιστεύω ότι η πορεία μου και η ενασχόληση μου με τα αυτοδιοικητικά μαρτυρούν πολλά.

Θα ήθελα όμως κα καταθέσω μία πρόταση: μία από κοινού συζήτηση και με τους άλλους υποψηφίους για όλα τα θέματα που αφορούν το νησί μας.

-Κυρία Αργύρη σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την παρουσία σας στο meganisinews και σας ευχόμαστε καλή σας επιτυχία.