Υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας κο Κικίλια η προκήρυξη θέσης Γενικού Μόνιμου Ιατρού Μεγανησίου

Δελτίο τύπου βουλευτή Θ.Καββαδά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 11 Δεκεμβρίου 2019

Προκηρύχθηκε θέση γενικού γιατρού για το Μεγανήσι – Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης μονίμων ιατρών – Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Υφυπουργό Υγείας

Υπεγράφη η απόφαση για την προκήρυξη μιας θέσης γενικού γιατρού για το Μεγανήσι, από τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη. Για την προκήρυξη ενημερώθηκε σχετικά ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς, σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό. Έπειτα από την υπογραφή της προκήρυξης, οι διαδικασίες θα προχωρήσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και, εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι ιατροί, η θέση μπορεί να καλυφθεί άμεσα.

Παράλληλα, ο Βουλευτής επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του διαγωνισμού για τις επισκευές στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας Βασιλικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, την ερχόμενη εβδομάδα θα αναδειχθεί ανάδοχος, ώστε οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι έχουν εγκριθεί πιστώσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ύψους 50.000 ευρώ για φάρμακα και 84.000 ευρώ για λοιπές δαπάνες, τις οποίες η Διοίκηση του Νοσοκομείου μπορεί να αξιοποιήσει με όποιον τρόπο κρίνει προσφορότερο.

Τέλος, ψηφίστηκε χθες νομοσχέδιο στη Βουλή, με το οποίο επιταχύνονται οι διαδικασίες κρίσης και πρόσληψης μονίμων ιατρών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έως πέντε υγειονομικούς φορείς μίας μόνο ΥΠΕ και η όλη διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά ώστε να επισπευσθούν οι προσλήψεις. Η διάταξη θα ισχύσει για την προσεχή προκήρυξη 11 θέσεων μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο Λευκάδας, ώστε εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, εντός λίγων μηνών από τη δημοσίευση της προκήρυξης οι υποψήφιοι να έχουν αναλάβει καθήκοντα.

………………………………………………………………………………………………………………….

Δήμος Μεγανησίου
Δελτίου Τύπου

Υπεγράφη χτες από τον Υπουργό Υγείας κο Κικίλια η προκήρυξη της θέσης του Γενικού Μόνιμου Ιατρού Μεγανησίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό κ Κοντοζαμάνη Βασίλειο, τον Βουλευτή Λευκάδας κ Καββαδά Αθανάσιο και τον Πρόεδρο της Axion Hellas κ. Πατέρα Βασίλειο για την άμεση ανταπόκριση και πολύτιμη βοήθεια τους στο μείζον πρόβλημα του νησιού.