Το πρώτο κρούσμα στην Λευκάδα

Ένας άνδρας από την Λευκάδα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί μας. Ο άνδρας που ζούσε μεταξύ Λευκάδας και Αθήνας είχε την τελευταία εβδομάδα πυρετό και πήγε στο νοσοκομείο όπου σήμερα οι απαντήσεις από το τεστ είναι θετικές. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ωστόσο θα μεταφερθεί για νοσηλεία στην Πάτρα ενώ ενημερώθηκαν οι γιατροί που είχε έρθει σε επαφή μαζί τους.

(Πηγή: lefkadapress)

Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Πρόκειται για 63χρονο από την περιοχή του Ελλομένου, με συχνά ταξίδια εκτός Λευκάδας, ο οποίος προσήλθε με πυρετό στο Νοσοκομείο, όπου του πάρθηκε δείγμα, το οποίο σήμερα προέκυψε θετικό στον κορονοϊό και πρόκειται να διακομιστεί σε άλλο Νοσοκομείο με καταλληλότερο εξοπλισμό (ΜΕΘ κ.λ.π.).  Παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι τοπικοί άρχοντες, οι κεντρικοί πολιτικοί και υγειονομικοί παράγοντες αλλά και οι γιατροί με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο ασθενής στην Αθήνα πριν έρθει στο Νοσοκομείο της Λευκάδας.

Το πως θα χτυπούσε και την δική μας πόρτα ο κορονοϊός ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο. Απλά ήταν ζήτημα χρόνου το πότε αυτό θα συνέβαινε. Που σημαίνει πως το γεγονός πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία απ΄ τους αρμόδιους και ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε να κατανοήσουμε, πως η μοναδική σοφή μας επιλογή είναι: Μένουμε μέσα!

(source: fortsa lefkada)