Δελτίο Τύπου Συλλόγου Εργαζόμενων Νοσοκομείου Λευκάδας

Δελτίο Τύπου

Συλλόγου Εργαζόμενων Νοσοκομείου Λευκάδας 

Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η σημερινή κινητοποίηση που στήριξαν επίσης το Σωματείο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας για μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης σπάσαμε τη σιωπή μας και δυναμώσαμε τη φωνή της διεκδίκησης για:

 

  • Μαζικέςπροσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

 

Λευκαδίτες – Λευκαδίτισσες

Η πανδημία του COVID19 σε όλο το κόσμο και στην χώρα μας, βρίσκεται σε εξέλιξη. Πολλοί συνάνθρωποί μας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές, τα μέσα προστασίας, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, το απαραίτητο προσωπικό, η αναγκαία πολιτική πρόληψης, ο κατάλληλος σχεδιασμός.

Όσο είναι στην ευθύνη μας να αυτοπροστατευθούμε και να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας, άλλο τόσο έχουμε ευθύνη να διεκδικούμε ένα σύστημα υγείας που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Είναι ευθύνη της πολιτείας πέρα από τον περιορισμό της κυκλοφορίας και το κλείσιμο των καταστημάτων, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διεύρυνση των υποδομών, την προμήθεια παντός είδους εξοπλισμού και την στελέχωση σε προσωπικό των δημοσίων μονάδων υγείας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους υγειονομικούς, των διαφόρων μονάδων υγείας, που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή. Χαιρετίζουμε τους μαχόμενους υγειονομικούς που παλεύουν για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στιςανάγκες των ανθρώπων και στα επιστημονικά επιτεύγματα της εποχής μας. Αυτούς που υπηρετούν την επιστήμη τους με την αντίληψη που διακατείχε και τονΛευκαδίτη γιατρό Ξενοφώντα Γληγόρη όπως και άλλους γιατρούς επιστήμονες ότι «Για την αντιμετώπιση της ασθένειας δεν αρκούν οι ιατρικές γνώσεις, απαιτείται το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον άνθρωπο»!

 

Τρίτη 7-4-2020