Η άσφαλτος μας απέκτησε πανελλήνια εμβέλεια.

Η άσφαλτος που έπεσε πρόσφατα κατά μπαλώματα στο νησί αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού στο γνωστό ειδησεογραφικό σάιτ Newsit.gr. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο, πέρα από το ότι μας πήραν χαμπάρι και οι μη Μεγανησιώτες. Το ρεπορτάζ (που μάλιστα στο τέλος «απειλεί» και με συνέχεια του θέματος!):

Το Μεγανήσι είναι ένας από τους πιο σπάνιους «παραδείσους» της Ελλάδας. Ένα ιδιαίτερο νησί ανάμεσα στη Λευκάδα, την Ιθάκη και την Κεφαλλονιά.

Δεν υπάρχει άνθρωπος, Έλληνας ή ξένος, που όταν βλέπει και ζει το Μεγανήσι έστω για λίγα λεπτά δεν το ερωτεύεται και δεν προσδοκά να ξαναβρεθεί εκεί.

Μοναδικής ομορφιάς τοπίο γεμάτο βαθείς κόλπους, κάποιοι τα λένε ελληνικά φιόρδ, παραδοσιακά σπίτια και υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες. Πολλά και εξαιρετικά εστιατόρια, μια υπέροχη Μαρίνα και κυρίως ωραίοι άνθρωποι, ευγενείς, πρόσχαροι, φιλόξενοι και ταγμένοι στην ιδέα της θάλασσας και της εξυπηρέτησης του επισκέπτη.

Στα σοκάκια του νησιού και στις παραλίες βρίσκεις από οικογένειες με παιδιά ή παρέες νέων, μέχρι επιβάτες των πολυτελέστερων γιοτ του κόσμου που έχουν “δέσει” στους κόλπους ή τη Μαρίνα. Μέλη βασιλικών οικογενειών ή stars του σινεμά που με ένα μαγιό και ένα μπλουζάκι -που δύσκολα αναγνωρίζονται- ζουν το όνειρο του Μεγανησίου!

Σ αυτόν τον τόπο πρέπει κάθε κίνηση που γίνεται να είναι μελετημένη και να αναδεικνύει το υπέροχο αυτό μέρος ακόμη περισσότερο.

Αυτονόητα όλα αυτά θα πείτε – Είναι όμως για το Μεγανήσι σήμερα;

Πρόσφατα στο Βαθύ, το παραλιακό χωριό του Μεγανησίου, ο κεντρικός παραλιακός δρόμος που διατρέχει το χωριό και ένα μέρος του γίνεται πεζόδρομος τα καλοκαίρια, επισκευάστηκε. Αλλά αντί για καλντερίμι ή έστω κάτι άλλο παραδοσιακό ο δήμαρχος… έστρωσε άσφαλτο!

Και δε φτάνει αυτό. Η νέα άσφαλτος δεν είναι… για όλους. Περιέργως, σε κάποια σημεία σταματά. Για λίγα μέτρα και μετά συνεχίζεται. Ο επισκέπτης αναρωτιέται αν είναι κακοτεχνία, αν ο Δήμος έχει παραλάβει επισήμως το έργο ή αν όπως αναρωτιούνται κάποιοι τα σημεία που δε στρώθηκε η νέα άσφαλτος δεν είναι και τόσο τυχαία. Αν δηλαδή αντιστοιχούν με ιδιοκτησίες μη φιλικών στους τοπικούς άρχοντες προσώπων…

Περίεργα πράγματα και ανεπίτρεπτα για ένα τόσο όμορφο και πολύτιμο μέρος.

Δείτε τις εικόνες με την… διακεκομμένη άσφαλτο στο Μεγανήσι