Μήνυμα της Περιφέρειας για τον «Μπάλλο»

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Νέα κακοκαιρία με το όνομα «Μπάλλος» από αύριο Πέμπτη- Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

 

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, με έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν, αρχικά το Ιόνιο και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

 

Κύρια χαρακτηριστικά του «Μπάλλου» θα είναι:

  • Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρές ριπές ανέμου.
  • Οι νότιοι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.
  • Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

 

Επισυνάπτονται οδηγίες της Π.Ε. Λευκάδας που μπορούν να ακολουθούν οι πολίτες για:

 

Περισσότερες λεπτομέρειες και δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.hnms.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.