Ανακοίνωση «Μεγανήσι για όλους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά από 2 μήνες και με ποικίλα προβλήματα να ταλανίζουν την Καθημερινότητα στο νησί μας, η Δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κος Δήμαρχος ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει στις 6 Ιουνίου Συνεδρίαση Δια Περιφοράς (στέλνοντάς μας και τα αντίστοιχα έντυπα για να ψηφίσουμε!!!).

Το θέμα ένα και μοναδικό γνωστοποιημένο από τις 19/05/2022: <<Ορισμός υπευθύνου λογαριασμού της πράξης «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της Χώρας»

Καμία επαφή δεν θέλουν να έχουν με τα όσα συμβαίνουν στο νησί και δεν επιθυμούν ΟΥΤΕ ΚΑΝ να τα συζητούν με τους άλλους συμβούλους και με τους Δημότες.

Ευτυχώς που κατατέθηκε τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή για άμεση επιστροφή στις αποκλειστικά ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ…

Την ίδια στιγμή στο Μεγανήσι:

Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις άνοιξαν το Μουσείο Ιστορικής Διαδρομής (παλιό ΚΕΦΟ στο Σπαρτοχώρι) χωρίς να μπουν στη διαδικασία να το καθαρίσουν, να βγάλουν την υγρασία από τους τοίχους και να επιδιορθώσουν τις καταστροφές της χρόνιας εγκατάλειψης . Έτσι απλά για να φύγει η υποχρέωση και να σταματήσουμε να φωνάζουμε!!!

Οι Δημότες βρίσκονται σε μια καθημερινή ταλαιπωρία από το έργο της Ύδρευσης αφού όλα είναι εγκαταλειμμένα στην τύχη τους, το Κατωμέρι είναι μονίμως μέσα στη σκόνη και στην ταλαιπωρία και ο δρόμος Σπαρτοχώρι Κατωμέρι έχει μετατραπεί σε <<καρμανιόλα>>.

Τα σκουπίδια σιγά και σταθερά , όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί και δεν φαίνεται να <<υπάρχει>> εργολάβος να τα παίρνει.

Στον δρόμο Αθερινό -Αμπελάκι η Ασφαλτόστρωση τμήματος του δρόμου ΑΛΛΑΞΕ εν μία νυκτί σε Τσιμεντόστρωση με τη δικαιολογία ότι το έδαφος είχε προβλήματα. Η Μελέτη όμως άλλα έγραφε και αξιολογούσε. Σε ποια σημεία, αλήθεια, προέκυψαν ξαφνικά αυτά τα προβλήματα;

Οι εργασίες στα δύο Μουσεία Κατωμερίου και Βαθέως πάγωσαν. Ή, για να εκφραστούμε καλύτερα, ούτε καν άρχισαν.

Στη Ρόκα, στο Σπαρτοχώρι, το έργο σταμάτησε αλλά κάποιος πήρε την πρωτοβουλία να δοθούν επιπλέον περίπου 4.000,00€ για ένα μεταλλικό στέγαστρο…

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΉ ΣΑΙΖΌΝ ΈΧΕΙ ΉΔΗ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!!!

Διαμαρτυρόμαστε και απέχουμε από το σημερινό Συμβούλιο ΠΑΡΩΔΙΑ και ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου άμεση σύγκλιση ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ προκειμένου Σύμβουλοι και Δημότες , μετά από πολύ καιρό, να μπορέσουμε ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για τον τόπο μας.