Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΗ  21:00 – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Οι δυνάμεις τις ΚΝΕ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος:

  • των μαθητών που με κινητοποιήσεις, πορείες, καταλήψεις, κατάφεραν να καθυστερήσουν μέτρα όπως αυτό της Τράπεζας Θεμάτων, του παράλληλου μηχανογραφικού και ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ως εκπροσώπους τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Μαθητών.
  • των φοιτητών που κατάφεραν να γίνουν «φοιτητές ξανά», ακύρωσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και διοικήσεων να τους ξεσπιτώσουν από τις φοιτητικές εστίες, που έχουν αποτρέψει την τοποθέτηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Όταν η νεολαία και ο λαός κατάφεραν να κερδίσουν κάτι, ή να εμποδίσουν αντιλαϊκά σχέδια έπρεπε να αγωνιστούν σκληρά. Γιατί όλες οι κυβερνήσεις, και η ΝΔ σήμερα, και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα, νομοθετούσαν εναντίον τους.

Σε αυτούς τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, που λαός και νεολαία έβαλαν εμπόδια στο να χειροτερέψει η ζωή μας, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν παρών.

Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο πολλές τέτοιες «δυνατές» στιγμές.

Αντίθετα, κάθε φορά που οι νέοι και οι νέες πίστεψαν σε κυβερνητικούς «σωτήρες», είτε σε «αριστερούς» είτε σε «αυτούς που δε λένε ψέμματα», βγήκαν μόνο χαμένοι, και επικράτησε η απογοήτευση. Όταν διεκδικούσαν κάτι τους απαντούσαν ότι «αυτά που σας κάνουμε τα εγκρίνατε με την ψήφο σας». Τελικά, σήμερα γυρίζουν «ξεπλυμένοι» όλοι αυτοί που, λαός και νεολαία, θέλησαν να διώξουν στις προηγούμενες εκλογές.

Στο «δύσκολο χειμώνα» που μας προετοιμάζουν όλοι τους, μόνο το ΚΚΕ είναι η «ασπίδα» μας και πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο δυνατή.

 

Χιλιάδες είναι οι νέες και νέοι δεν θα κάνουν τη χάρη στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το ΜεΡΑ25 του Βαρουφάκη και το κόμμα του Βελόπουλου να «βολευτούν με λιγότερο ουρανό». Όλοι αυτοί οι νέοι και οι νέες, δίνουν τη δική τους ατομική και συλλογική μάχη για μια καλύτερη ζωή.

Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο και νέα που νοιώθει ότι ζει σε έναν «φαύλο κύκλο» και τους λέμε:

Έχετε πολλούς λόγους να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ αλλά ο πιο σημαντικός είναι ένας:

Το ΚΚΕ έχει πρόταση και σχέδιο να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα. Να ζήσουμε με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας και όχι χειρότερα από τους γονείς μας.

 

 

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 21:00 και περιλαμβάνει:

 

  • Προβολή βίντεο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία
  • Ομιλία από τον Νίκο Ρεμπάπη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ
  • Λαϊκοδημοτικό μουσικό πρόγραμμα

Στο χώρο θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» και μπαρ