Meganisi Times

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας (τ.Υγείας)

Ισχυρό δημόσιο&δωρεάν σύστημα Υγείας, Αύξηση των δαπανών, Μαζικές προσλήψεις & μονιμοποίηση συμβασιούχων, Όχι εργολάβοι στην Υγεία,Όχι Ιδιωτικοποιήσεις & ΣΔΙΤ.

Έχουν περάσει 3 χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ., στα οποία η διαχείριση της Δημόσιας Υγείας, λόγω και της πανδημίας, κυριάρχησε αναδεικνύοντας την αξία και την υπεροχή του δημόσιου συστήματος υγείας έναντι του ιδιωτικού. Όμως παρότι υπήρξε καθολική αναγνώριση της ανάγκης στήριξης και ενδυνάμωσής του, η κυβέρνηση και οι βουλευτές που τη στηρίζουν εγκλωβισμένοι στις νεοφιλελεύθερες εμμονές και ιδεοληψίες τους, πιστοί στο δόγμα «λιγότερο κράτος και περισσότερη αγορά στην Υγεία», άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ.

Σκοπός τους είναι η παράδοση βασικών λειτουργιών και υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα (μέσω διαδικασίας ΣΔΙΤ) και η αλλοίωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της περίθαλψης. Με την εφαρμογή αυτών των αντιλήψεων, δεν έγιναν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ, αντιθέτως βρίσκονται σε αναστολή εργασίας 7.000 εργαζόμενοι επειδή είναι ανεμβολίαστοι, κάτι που δεν ισχύει στον ιδιωτικό τομέα!

Για «μπαλώματα» και στοχεύοντας πάντα σε «εξυπηρετήσεις» με το αζημίωτο, προσλαμβάνεται μόνο  επικουρικό προσωπικό ορισμένου χρόνου, κάτι που εξυπηρετεί τα μέγιστα το καθημερινά διογκούμενο φαύλο-τερατώδες πελατειακό κράτος του Κ. Μητσοτάκη και των βουλευτών του. Κάπως έτσι όμως καταλήξαμε, να έχουμε πάνω από 31.000 νεκρούς λόγω της πανδημίας και πρωταθλητές στην Ευρώπη!

Χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιδημιολογικής επιτήρησης και ιχνηλάτησης, χωρίς μαζικά συνταγογραφούμενα τεστ, χωρίς ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα αποφυγής συνωστισμού, χειραγωγώντας τις επιτροπές των επιστημόνων, επέβαλαν αλλοπρόσαλλα μέτρα χαλάρωσης με αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες και την οικονομία. Προβλήματα τα οποία σήμερα αντιμετωπίζουμε και θα βιώσουμε στη συνέχεια εντονότατα.

Γι’ αυτό είναι στο χέρι των υγειονομικών, των ασθενών και της κοινωνίας ολόκληρης η ενδυνάμωση του ΕΣΥ και των Δημόσιων δομών Υγείας, μέσα από την αλλαγή πορείας στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.

Πριν μια εβδομάδα ήρθε στη Λευκάδα η υφυπουργός Υγείας κ. Ράπτη και εγκαινίασε το νέο Κέντρο Υγείας!

Η πραγματικότητα είναι ότι: μια απλή μεταφορά του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας (πρώην ΙΚΑ) στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου και στο χώρο του τεχνητού νεφρού, διαφημίστηκε έντονα σαν αναβάθμιση της Υγείας στη Λευκάδα!Όμως το ιατρείο του ΙΚΑ από 12 γιατρούς σήμερα έχει μόνο 3. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που επιφυλάσσει η Ν.Δ. και οι θεσμικοί της στους συμπολίτες μας!

Όμως να μην ξεχνάμε και τις …μεγάλες εξαγγελίες της κ. υφυπουργού: Υποσχέθηκε να τοποθετήσει γιατρό νευρολόγο στο Κέντρο Υγείας για αντιμετώπιση ασθενών με άνοια ή Αλτσχάιμερ  και  κινητή μονάδα που θα ασχολείται με τα ψυχικά προβλήματα των νέων! Ως εκεί λοιπόν ενώ:

ΘΕΛΟΥΜΕ, ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ:

31/7/2022

Τμήμα Υγείας Ν. Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Exit mobile version