Μηνύματα για την 25η Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 ενώνει τον απανταχού Ελληνισμό, με ένα βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης για τις θυσίες των προγόνων μας στη διεκδίκηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.
Η εθνεγερσία του 1821 αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των αγώνων και της θρησκευτικής πίστης του λαού μας και πρέπει να μας υπενθυμίζει το χρέος μας να αγωνιζόμαστε καθημερινά με ομόνοια και ομοψυχία για το καλό της πατρίδας μας και του τόπου μας.
Χρόνια Πολλά!
Δήμαρχος Μεγανησίου Π.Δάγλας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 24 Μαρτίου 2023

 

Μήνυμα Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, για την 25η Μαρτίου

 

Η διπλή επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου φέρνει φέτος μήνυμα ανάτασης και ενότητας.

Ο Ελληνισμός σήμερα τιμά τους αγώνες των ηρώων του 1821 για την απελευθέρωση του Έθνους από τον τουρκικό ζυγό.

Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα που, επάνω στη θυσία των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών, μπήκε το θεμέλιο για το νέο, σύγχρονο, εθνικά κυρίαρχο Ελληνικό Κράτος.

Σήμερα θυμόμαστε την ημέρα που όλος ο κόσμος υποκλίθηκε μπροστά ένα μικρό έθνος με μεγάλη καρδιά.

Σήμερα τιμούμε τη γενναιότητα και τον πατριωτισμό των προγόνων μας, αλλά και επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Σήμερα δεσμευόμαστε να σταθούμε αντάξιοι των αρχών που κληρονομήσαμε από τους ένδοξους Έλληνες του ’21 και που μαζί με τα διδάγματα της Χριστιανοσύνης οδηγούν το Έθνος μας, με σίγουρα βήματα, από τα βάθη των αιώνων, στο αύριο.

Η Ελλάδα έχει χρέος απέναντι στην ιστορία αλλά και στο μέλλον να δείχνει το δρόμο σε όλον τον κόσμο, να στέκεται στην πρώτη γραμμή για την ειρήνη, το δίκαιο και τον ανθρωπισμό.

Με την Παναγία στο πλευρό μας, με ενότητα και ομοψυχία, υψώνουμε και φέτος τη Γαλανόλευκη, τιμώντας τους ήρωες του ’21, με το βλέμμα στο μέλλον για δημιουργία, ευημερία και προκοπή.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό!

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά για την 25η Μαρτίου

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 αναφέρει:

 

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, ημέρας έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στον τούρκικο ζυγό, υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, εκπέμπει ηχηρά μηνύματα πίστης, εθνικής υπερηφάνειας, ομόνοιας και ελπίδας.

 

Ο ηρωικός αγώνας των προγόνων μας ενάντια στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία, βασισμένος στα ιδανικά της Ελευθερίας και του Δικαίου, αποτέλεσε ένα εγχείρημα που στην αρχή φαινόταν καταδικασμένο σε αποτυχία, που όμως τελικά οδήγησε το Έθνος στο θαύμα και στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

 

Τιμούμε τις θυσίες των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και εορτάζουμε την εθνική μας αναγέννηση, στον απόηχο του συλλογικού τραύματος από το δυστύχημα στα Τέμπη, που κάνει το μήνυμα του Αγώνα του 1821 ακόμα πιο σημαντικό και πιο επίκαιρο.

 

Με έμπνευση και κίνητρο, την αυταπάρνηση, την ενότητα, την ομοψυχία και την αλληλεγγύη των προγόνων μας, και τον άσβεστο πόθο τους για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη, οφείλουμε να αλλάξουμε πρακτικές και νοοτροπίες που μας πληγώνουν, και να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει η Πατρίδα μας, και ιδίως οι νέες και οι νέοι του τόπου μας.

 

Χρόνια Πολλά !!!»