Μεγανησιώτικη εκπροσώπηση στην δυναμική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Λευκάδα

(Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα)

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 12 Μάη, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης της Λευκάδας, σαλπίζοντας μήνυμα αισιοδοξίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αλέξανδρος ΒεροιώτηςΘωμάς Καββαδάς και Ευγενία Κολυβά.

«Όποτε ο λαός μας συναντήθηκε με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, έγραψε λαμπρές σελίδες, όρθωσε εμπόδια, κέρδισε δικαιώματα» υπογράμμισε ο Θ. Τζίμας στο ξεκίνημα της ομιλίας του, υπενθυμίζοντας ότι κάθε κατάκτηση του προηγούμενου διαστήματος «φέρει τη σφραγίδα του αγωνιζόμενου λαού και των κομμουνιστών που βρίσκονται και θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη ως ένα μικρό στιγμιότυπο από το μεγαλείο της ανεξάντλητης δύναμης που κρύβει ο οργανωμένος λαός, για να καταλήξει ότι το σύνθημα που κυριάρχησε στις διαδηλώσεις «τα κέρδη τους, οι ζωές μας» πρέπει και σήμερα να γίνει οδηγός στις εκλογές με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας την ανάγκη της σταθερότητας που επικαλούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτή αφορά τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών «που χτίζουν την προκλητική κερδοφορία τους πάνω στην αστάθεια και την ανασφάλεια των πολλών».

Ως παράδειγμα ανάμεσα στα άλλα έφερε και το αναπτυξιακό μοντέλο του τουρισμού που υπόσχονται τα αστικά κόμματα για τη Λευκάδα, υπογραμμίζοντας ότι από αυτό δεν βγαίνει κερδισμένος ο λαός του νησιού.

«Γιατί τουρισμός και ξερό ψωμί, σημαίνει κάθε τι, ότι χρειαστεί για να θησαυρίσουν οι μεγαλοξενοδόχοι και οι tour operators. Τέτοια είναι η πρεμούρα τους να αυγατίσουν τα κέρδη τους που έχουν ανακατέψει όλο το νησί με τους δασικούς χάρτες ενώ και οι ιδιωτικοποιήσεις, δίνουν και παίρνουν. Σε όλες τις τουριστικές περιοχές η κατάληξη είναι ίδια: φουλ κέρδη για τους λίγους, φουλ εντατικοποίηση και ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες που γίνονται θρύψαλα στο ρυθμό του κεφαλαίου» τόνισε.

Παράλληλα επισήμανε ότι σε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχεία γίγαντες χτίζονται σε χρόνο μηδέν με την απλόχερη στήριξη των κρατικών επιδοτήσεων που πληρώνει ο λαός, την ίδια ώρα που οι εργασίες για την αποκατάσταση του Γυμνασίου της Βασιλικής από το σεισμό του 2015 δεν έχουν ολοκληρωθεί 8 χρόνια μετά, ενώ τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στο νησί βρίσκονται σε εγκατάλειψη.

«Τέτοια είναι η ανάπτυξή τους κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα μιας χούφτας παρασίτων, έξω από τις ανάγκες του λαού» υπογράμμισε.

Πρόσθετα ανέδειξε ότι το κράτος έχει αντιλαϊκή συνέχεια με όλες τις κυβερνήσεις, όπως στη φορολογία, τις συντάξεις, στα χρέη αλλά και στα ζητήματα της οικονομίας και λειτουργίας της αγοράς που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος όπως «ο Τσίπρας ψήφισε τις 32 Κυριακές ανοιχτά τις τουριστικές περιοχές, ο Μητσοτάκης ψήφισε πριν λίγες μέρες στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα».

Παράλληλα ανέδειξε ότι πίσω από την αντιπαράθεση για την κοστολόγηση των κυβερνητικών προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η κοινή συμφωνία τους για την δημοσιονομική σταθερότητα που πρέπει να υπηρετήσει η επόμενη κυβέρνηση. «Ορκίζονται στην ανταγωνιστικότητα και στα κέρδη των λίγων, ενώ όταν έχει να κάνει με τους πολλούς τότε θυμούνται τις αντοχές της οικονομίας» σχολίασε προσθέτοντας ότι για αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, για διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών και μικροεπαγγελματιών, καταργήσεις του ειδικού φόρου στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Ο Θανάσης Τζίμας κάλεσε τους Λευκαδίτες να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα για «ακυβερνησία» τονίζοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «είναι έτοιμοι να βγουν και να φτιάξουν κυβέρνηση με οποιαδήποτε σύνθεση» αφού έχουν κοινή προγραμματική αντίληψη, γεγονός που αποδείχθηκε και αυτήν την τετραετία με την ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του 50%, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ του 70%, των νόμων της ΝΔ.

Κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες τονίζοντας ότι η ψήφος το κομμουνιστικό κόμμα δεν θα μεταλλαχθεί, «είναι ψήφος για να χάσει το κεφάλαιο και να κερδίσει ο λαός».

Υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο οικονομικό και πολιτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξουσίας που χτυπάει στη «ρίζα του το μεγάλο καρκίνωμα της χώρας καταργεί το καταληκτικό κέρδος ως κριτήριο της παραγωγής και οργανώνει την οικονομία με επίκεντρο τις ίδιες τις λαϊκές ανάγκες».

Ο Θανάσης Τζίμας έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο θα μπορέσει να στηρίξει πιο αποτελεσματικά το λαϊκό αγώνα, την λαϊκή καθημερινότητα «γιατί το σήμερα και το αύριο για το λαό είναι στο δρόμο του ξεσηκωμού» υπογράμμισε και κατέληξε ότι «το ζητούμενο των εκλογών δεν είναι αν θα προκύψει κυβέρνηση νίκη των ηττημένων, αλλά να προκύψει κυβέρνηση των φοβισμένων».