Κοπή βασιλόπιτας στη Δ.Βιβλιοθήκη Λευκάδας

Δελτίο τύπου

Κοπή βασιλόπιτας στη Βιβλιοθήκη

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του αναγνωστηρίου μας, κόψαμε τη βασιλόπιτα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας οι εργαζόμενοι, μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και φίλοι της Βιβλιοθήκης που μας τίμησαν.

Η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης Μαρία Ρούσσου, μετά το συνοπτικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκε σε δράσεις – εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για το 2024, από την Βιβλιοθήκη, ως σύγχρονο κύτταρο παιδείας και πολιτισμού που συμβάλει στην προβολή της τοπικής ιστορίας.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος, που ευλόγησε την πίτα, ήταν ο τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί.

Τις ευχές που ανταλλάξαμε στην εγκάρδια και γιορτινή ατμόσφαιρα στέλνουμε και

σ’ όλο τον κόσμο.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους, με υγεία και όλα τα καλά!

Δελτίο τύπου

Εκδρομή σε ονομαστά γεφύρια της Ηπείρου

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, εργαζόμενοι της Βιβλιοθήκης, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και φίλοι, που μας ενώνει η αγάπη για τη φύση και την ιστορία της περιοχής, πήγαμε εκδρομή στην Ήπειρο.

Περιηγηθήκαμε και γνωρίσαμε καλύτερα μοναδικά γεφύρια, όπως το ιστορικό γεφύρι

της Πλάκας (το μεγαλύτερο μονότοξο των Βαλκανίων) και το Γεφύρι της Άρτας.

Τα πέτρινα γεφύρια, μάρτυρες της ιδιαίτερης τέχνης μιας άλλης εποχής άμεσα συνυφασμένης με την ιστορία και το τοπίο της Ηπείρου, μας εντυπωσίασαν και μας αποκάλυψαν για μια ακόμα φορά το μέγεθος της ανθρώπινης σοφίας που δάμασε περήφανα ποτάμια.

Στη Ροδαυγή, ένα από τα 47 Τζουμερκοχώρια, απολαύσαμε την πανοραμική θέα της κοιλάδας του Αράχθου και της απέναντι οροσειράς της Πίνδου και επισκεφθήκαμε το μικρό αλλά σημαντικό Λαογραφικό Μουσείο και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία αποτελεί ιστορικό μνημείο, χτισμένη το 1804. Τέλος επισκεφθήκαμε τη λίμνη Ζηρού, ένα πραγματικό «καθρέφτη», στον οποίο αντανακλάται όλη η γοητεία και η ομορφιά της περιβάλλουσας φύσης.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που με την παρουσία και τις επισημάνσεις τους έκαναν ακόμη πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα τη βόλτα μας.