Ανακοίνωση «Μεγανήσι για όλους»

ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ακούγοντας την τελευταία συνέντευξη του Δημάρχου Μεγανησίου στο radio Prisma 91,6 διαπιστώσαμε, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, την έλλειψη σοβαρότητας και επιχειρηματολογίας.
Και πραγματικά όλα αυτά δεν ταιριάζουν ούτε στο νησί μας και στους ανθρώπους του, ούτε στην ιστορία του και στον πολιτισμό του.
Ακούσαμε για ΟΜΟΡΦΆΔΕΣ, ΦΑΣΟΛΑΔΕΣ , ΠΑΣΤΙΤΣΙΑ , ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ ….
Ακούσαμε λόγια απαξίωσης και ειρωνείας για πρόσωπα και θεσμούς.
Είδαμε επίθεση στον Πάρεδρο Σπαρτοχωρίου κο. Αθανίτη και στο έργο του, τον οποίο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος δεν άφηνε κάν να μιλήσει, από την ώρα ακριβώς που πήρε το λόγο. Για τη δε περιγραφή του περιστατικού με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λευκάδας σε κάποια καφετέρια στο Νυδρί … τι να πούμε;
Ακούσαμε ότι ηγείται ο ίδιος μιας παράταξης ηλικίας 35 ετών και ψάχνουμε να βρούμε από ποιόν υποψήφιο πρόεδρο Κοινότητας ξεκίνησε.
Ακούσαμε , με αφορμή τη λήξη της σύμβασης του Τουριστικού Καταφυγίου Βαθέως και την πιθανή ολοκλήρωση της Μαρίνας Αθερινού ότι : <<έχει ανοίξει η όρεξη σε κάποιους τυχοδιωκτικά… όχι να προσφέρουν στο νησί, αλλά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους>>.
Προφανώς αναφέρεται στους πιθανούς υποψήφιους Δημάρχους και αναρωτιόμαστε αν γνωρίζει ο ίδιος να κρύβεται κάτι πίσω από αυτές τις μισθώσεις.
Αν δηλαδή έχει αντιληφθεί ή έχει γίνει ο ίδιος αποδέκτης πιθανών προτάσεων και φοβάται μήπως κάποιοι εκμεταλλευτούν τυχοδιωκτικά τις δύο Μαρίνες θεωρώντας ταυτόχρονα ότι μόνο αυτός μπορεί να εγγυηθεί τη νομιμότητα.
Για τον Διαχειριστικό Έλεγχο στον Δήμο Μεγανησίου για τα έτη 2007-2013 και για τον οποίο αρκετά άτομα βρέθηκαν να παραλαμβάνουν ΦΜΕ συμφωνούμε μαζί του μόνο σε ένα : ότι δεν είναι δικαστής.
Και κανένας μας βέβαια δεν είναι ΔΙΚΑΣΤΗΣ!
Οι έλεγχοι έχουν πάρει το δρόμο τους και είναι σίγουρο ότι όλοι όσοι εμπλέκονται -ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΟΊ -έχουν μπει δυστυχώς σε μια διαδικασία που δεν θα τελειώσει γρήγορα.
Η αλήθεια θα λάμψει. Μέχρι τότε όμως θα ταλαιπωρηθούν και θα χρειαστεί αρκετές φορές να αποδείξουν ότι…δεν είναι ελέφαντες. Γι’ αυτό η πολιτική ζωή του τόπου μας σήμερα απαιτεί πρωτίστως σεβασμό . Σεβασμό απ’ όλους και για όλους.Η κοινωνία μας δεν πρέπει να διχαστεί άλλο, έχει ήδη υποφέρει αρκετά.
Για το Λιμενικό Φυλάκιο, το οποίο η παράταξη μας δεν ψήφισε γιατί είχε ψηφίσει την ίδρυση Λιμενικού Σταθμού και σε αυτό θα έπρεπε να επιμείνουμε, θα αναφέρουμε ότι στην εισήγηση που μας στάλθηκε για το Φυλάκιο ο ίδιος ο Λιμενάρχης μας ενημέρωνε ότι στην παρούσα φάση η ίδρυση φυλακίου στο Μεγανήσι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υπάρχουσα δύναμη του Λιμεναρχείου, ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ότι ενδεχόμενη διάθεση στελεχών στο Μεγανήσι θα αποδυνάμωνε την υπηρεσία.
Γι’ αυτό η άποψη του είναι ότι πριν την ίδρυση θα πρέπει να προηγηθεί ενίσχυση της υφιστάμενης δύναμης του Λιμεναρχείου.
Για τα δε μεγάλα έργα που τα αναφέρει ο Δήμαρχος πάλι και πάλι,σε κάθε του συνέντευξη, και που τα περισσότερα έρχονται από το << παρελθόν>> και από αυτόν τον Δήμο που ο ίδιος ονόμασε <<μπακάλικο>> προσβάλλοντας όλους όσους δούλεψαν και υπηρέτησαν, θα του πούμε μόνο ένα: η λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας είναι εξίσου σημαντική, όσο μικρά και αν φαντάζουν τα προβλήματα των κατοίκων στα δικά του μάτια και στο μεγάλο του όραμα . Δεν μπορείς, για παράδειγμα, να μη δεχτείς ότι τα τελευταία χρόνια οι οικισμοί αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα που φτάνουν ακόμη και στις αυλές των κατοίκων με ότι αυτό συνεπάγεται και την ίδια στιγμή να μιλάς για την ανάπτυξη και την κουλτούρα του τόπου σου.
Στα Δημοτικά Συμβούλια μονίμως τονίζουμε το συγκεκριμένο θέμα .
Όπως όμως τονίζουμε και αυτό των χρυσοπληρωμένων υπόγειων κάδων. Μάλιστα στο τελευταίο Δ.Σ, που το θίξαμε για πολλοστή φορά ,μάθαμε ότι κάποιοι υπόγειοι κάδοι είναι χαλασμένοι (χαλασμένοι μόνιμα, λέμε εμείς)και κάποιοι που επισκευάστηκαν από την εταιρεία ΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ και ΔΕΘΗΚΑΝ για να είναι έτοιμοι το καλοκαίρι(!!!). ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και για την καθημερινότητα του χειμώνα έβαλαν δίπλα τους από έναν από τους παλιούς κλασσικούς, πράσινους κάδους … Στο δε Σπαρτοχώρι οι κάδοι δεν λειτούργησαν ποτέ…
Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ.
Γι’ αυτό ζητάμε από τους Μεγανησιώτες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο διαδίκτυο και όταν οι συνεδριάσεις είναι μεικτές να έρχονται στο Δημαρχείο. Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί.
Το τελευταίο διάστημα όμως γίνεται και μια απόπειρα από την πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου Σπαρτοχωρίου για συλλογή υπογραφών προκειμένου να σταλθεί στο Δήμο το χιλιοειπωμένο αίτημα: να ανοίξει το μουσείο Ιστορικής Διαδρομής στο ΚΕΦΟ στο Σπαρτοχώρι.
Στηρίζουμε και εμείς αυτή την πρωτοβουλία και ζητάμε και από όλους τους Μεγανησιώτες να την στηρίξουν.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ