Ελλάδα, ο προορισμός της καρδιάς τους

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών σύμφωνα με έρευνα του hotel.info. Δείτε ποιες χώρες αφήνουμε πίσω και ποιους τουρίστες ελκύει περισσότερο.

Ποιες περιοχές διακοπών περιμένουν συνωστισμό και πού θα είναι μάλλον πιο ήσυχα; Το hotel.info, η δωρεάν υπηρεσία online ξενοδοχειακών κρατήσεων για περισσότερα από 210.000 ξενοδοχεία παγκοσμίως, ρώτησε τους πελάτες κρατήσεών του σε μερικές επιλεγμένες χώρες ποιοι είναι οι ταξιδιωτικοί τους προορισμοί για το έτος 2011.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ελλάδα στη συνολική κατάταξη κατέχει σαφώς υψηλότερη θέση από την Πορτογαλία, την Αυστρία και την Τουρκία ενώ η Ισπανία είναι ο δημοφιλέστερος ταξιδιωτικός προορισμός εξωτερικού.

Η ελληνική φιλοξενία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ιταλούς και τους Γάλλους. Και στις δύο χώρες η Ελλάδα εξασφάλισε μια θέση ανάμεσα στους 5 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς ως προς τους ταξιδιώτες που υποδέχτηκε το καλοκαίρι του 2011. Τα ελληνικά ξενοδοχεία περιμένουν και φέτος αυξημένη τουριστική κίνηση από τη Γερμανία και την Ισπανία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του hotel.info, περίπου το 4 % των Γερμανών τουριστών προγραμματίζει καλοκαιρινή διαμονή στην Ελλάδα. Έτσι, η δημοφιλής αυτή χώρα διακοπών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση κατέχει την έβδομη θέση. Στην Ισπανία το ποσοστό ανέρχεται τουλάχιστον στο 2,27 % των τουριστών (10η θέση).

Γάλλοι, Ιταλοί προτιμούν την πατρίδα τους

Γενικά, όμως, οι εγχώριες διακοπές είναι οι δημοφιλέστερες. Προπαντός οι Γάλλοι φαίνεται να μένουν πιστοί στην πατρίδα τους το καλοκαίρι του 2011. Περίπου το 60 % των Γάλλων συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση σκοπεύει να περάσει τις διακοπές του στην πατρίδα του.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στην Ιταλία. Σχεδόν οι μισοί των Ιταλών ερωτηθέντων θέλει να ζήσει την dolce vita στη χώρα των κήπων, των επαύλεων και των ανακτόρων.

Οι Γερμανοί από την άλλη είναι ο πιο ταξιδιάρικος λαός. Το εξωτερικό τραβάει περίπου το ένα τέταρτο των Γερμανών πολιτών. Αγώνα στήθος με στήθος για την εύνοια των Γερμανών τουριστών δίνουν η Ιταλία με 11,85 % και η Ισπανία με 11,74 %.

Ακολουθεί η Αυστρία, η οποία μοιράζεται την θέση της με τη Γαλλία. Και για τους Ισπανούς τουρίστες η Ιταλία αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό διακοπών στο εξωτερικό. Για τους Γάλλους και Ιταλούς ερωτηθέντες, αντίθετα, πάνω πάνω στη λίστα των ταξιδιών στο εξωτερικό για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2011 βρίσκεται η Ισπανία.

Τα σχέδια διακοπών των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση του hotel.info από τις εκάστοτε χώρες αντικατοπτρίζονται και στη συνολική στατιστική. Η Γαλλία και η Ιταλία κατέχουν στη λίστα των κορυφαίων χωρών διακοπών την 1η και τη 2η θέση, με την κορυφαία θέση της Γαλλίας να οφείλεται κυρίως στο ιδιαίτερα μεγάλο μερίδιο των εγχώριων τουριστών.

Πρώτοι οι Ισπανοί

Παρατηρώντας, ωστόσο, μόνο τους τουρίστες που δεν μένουν στην πατρίδα τους, αλλά ταξιδεύουν στο εξωτερικό, η Ισπανία βρίσκεται μπροστά από την Ιταλία στην 1η θέση των πιο αγαπημένων ταξιδιωτικών προορισμών. Με το 8 % περίπου η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ακολουθούμενη από τις λευκές παραλίες και τους φοίνικες της Καραϊβικής και με τους Έλληνες οικοδεσπότες να περιμένουν, όπως ήδη αναφέραμε, πολλούς φιλοξενούμενους κυρίως από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Στους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στη συνολική κατάταξη κατά την καλοκαιρινή σεζόν του 2011 συγκαταλέγονται επίσης η Πορτογαλία, η Αυστρία και η Τουρκία, με την Πορτογαλία να είναι ιδιαίτερα αγαπητή κυρίως στον άμεσο γείτονά της, την Ισπανία. Η Τουρκία αναμένει κυρίως τουρίστες από τη Γερμανία, αλλά και από τη Γαλλία.

πηγή : http://news247.gr