Προχωράει ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία

Στην συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη και το Γενικό Γραμματέα, κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο έγινε λόγος και για τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Άκτιο- Αμβρακία.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε να δώσει όλες τις αναγκαίες οδηγίες για την επιτάχυνση του ρυθμού εκτέλεσης των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο ΑΚΤΙΟ – ΑΜΒΡΑΚΙΑ. Εκεί ο κος Μαγκριώτης έδωσε και τη μεγάλη είδηση για τον αυτοκινητόδρομο.

Ο Υφυπουργός βεβαίωσε το βουλευτή πως το έργο προχωράει χωρίς προβλήματα και με στόχο μέσα στο 2011 να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα από Λουτράκι έως Αμβρακία που αποτελεί ουσιαστικά την ευρεία παράκαμψη της Αμφιλοχίας.

Αν αυτό συμβεί το επόμενο καλοκαίρι η Αμφιλοχία δεν θα ξαναυποστεί το μαρτύριο της ατελείωτης κίνησης τουλάχιστον από τα δυτικά καθώς όλα τα οχήματα με κατεύθυνση προς Άκτιο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Λευκάδα χρησιμοποιούν τους οδικούς άξονες της πόλης δημιουργώντας μποτιλιαρίσματα.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΚΤΙΟΥ- ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ
Το έργο ξεκινά μετά την υποθαλάσσια σήραγγα από την πλευρά του Ακτίου και περνώντας από τη Βόνιτσα και νότια του ορεινού όγκου της περιοχής καταλήγουν νότια της Αμφιλοχίας «απελευθερώνοντας» την πόλη από τα οχήματα.

Το μήκος του αυτοκινητόδρομου είναι 48 χιλιόμετρα και ο σχεδιασμός προβλέπει κλειστό αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Το έργο «έσπασε» σε τέσσερεις εργολαβίες. Οι 3 ξεκίνησαν κανονικά από εταιρείες του ομίλου ΑΕΓΕΚ ενώ η τέταρτη ενώ ανατέθηκε στην εταιρεία Μηχανική τελικά έμεινε «ορφανή» και την ανέλαβε εταιρεία της ΑΕΓΕΚ πριν από μερικούς μήνες με καθυστέρηση που άγγιξε το ένα έτος.

Ο αρχικός χρόνος περαίωσης είναι για τον Μάρτιο του 2013 και τα πρώτα δείγματα στους 18 μήνες εργασιών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να μην έχουμε-σημαντικές τουλάχιστον- καθυστερήσεις και το σπουδαίο οδικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα σε δύο χρόνια να είναι έτοιμο.

(Πηγή: www.lefkadanews.com)