Στιγμές… Σεπτέμβρη !

Σχεδόν καλοκαιρινές παραμένουν οι στιγμές του Σεπτέμβρη, αν κι ο μήνας που ανοίγει την χειμωνιάτικη αυλαία.

 

Θέα από πολύ ψηλά…

Με το χτύπημα του κουδουνιού τελειώνει το Καλοκαίρι και τα κεφάλια μέσα με τα μυαλά να μαζεύονται θέλοντας και μη από τις πλατείες τις παραλίες και τις βόλτες.

Κεφάλια μέσα παντού μιας κι όλοι εκτός από τους ξενόγλωσσους τουρίστες έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και στις δουλειές τους. Κι αφού αποχαιρετήσαμε απλά το Καλοκαίρι,τα κεφάλια μέσα κι εδώ για τους περισσότερους και ιδίως για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές που μετά τον αγιασμό στρώθηκαν στα θρανία και στα φροντιστήρια.

Όρεξη μηδέν. Καταναγκαστικά έργα τις πρώτες μαρτυρικές μέρες που το ξυπνητήρι επέστρεψε δυναμικά στο κομοδίνο. Στην αρχή κι αυτό άτονο δεν ακουγόντανε  σχεδόν καθόλου.

Με το καιρό όμως ξαναβρήκε τη φωνή του και σε επανέφερε στην τάξη. Και ξαναγέμισαν οι δρόμοι πρωινιάτικες παιδικές φωνούλες. Καιρό είχαν να ακουστούν τόσο πρωί. Κι οι γονείς από κοντά στο τρέξιμο στο διάβασμα και στα μαθήματα…

Ανέλαβαν και την πρώτη τους δράση και με την καθοδήγηση της δασκάλας τους καθάρισαν το σχολείο τους και τους γύρω χώρους…

Οι μαθητές της Ε και Στ Δημοτικού με την κα Πανωραία.

Περήφανους μας έκαναν και φέτος οι μεγαλύτεροι μαθητές που έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αρκετές  οι επιτυχίες των παιδιών μας και φέτος με πρώτη στο νησί σε βαθμολογία ,την Αθανασία Σολδάτου στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Καλή σταδιοδρομία στα παιδιά και καλή προσαρμογή στη νέα τους ζωή.

Μπράβο Μεγανησιωτόπουλα…

Κι όπως είναι φυσικό μετά από τα αποτελέσματα γονείς και επιτυχόντες έσπευσαν προς αναζήτηση στέγης στον νέο τόπο διαμονής.

Αγχωμένοι και από τις δύο πλευρές για τους δικούς του λόγους ο καθένας, γιατί όπως και νάχει ένα νέο ξεκίνημα σε ένα ξένο μέρος πάντα δημιουργεί αναστάτωση φόβο και αγωνία.

Μαμάδες προμηθευτείτε αλουμινένια σκεύη φαγητού  και αφήστε τα κλάματα και τα πολλά τηλέφωνα που  με τον καιρό θα αραιώσουν. Καλά θα είναι τα παιδάκια σας…

Κι εσείς παιδάκια μην αγχώνεστε. Θα μάθετε  τα λεωφορεία και θάρθουν κι οι νέοι φίλοι και συμφοιτητές σύντομα.

Μην ανησυχείτε !  Σε λίγο καιρό όλοι θάχετε συνηθίσει τη νέα κατάσταση. Όποιος τόχει ζήσει γνωρίζει το συναίσθημα….

Και ο καιρός επιμένει καλοκαιρινός.

Δε λέει να αλλάξει μπας και μας φύγει η μεσημεριανή υπνηλία που συνεχίζει ακάθεκτα να ακολουθεί την θερινή συνήθεια. Ακόμα κι οι βασιλικοί παραμένουν άσποροι και θεριεμένοι προκαλώντας το άγαρμπο χάιδεμα και το περίεργο βλέμμα των τουριστών που στη συνέχεια εκφράζουν δυνατά το θαυμασμό τους…

«What a nice »

» What is this flaouer ? » και μετά αναφωνούν Οοοο! Μπασίλικο…

Και αφού αναζγουρλέψουν άγαρμπα το φυτό για να σκορπίσουν τα αρώματά του συνεχίζουν το δρόμο τους…

Κυκλοφορούν αρκετοί ακόμα για την εποχή και αποτελούν την βασική πελατεία  στα μαγαζιά που μένουν ακόμα ανοιχτά.

Μεγαλύτερης ηλικίας οι περισσότεροι μαζεύονται νωρίς για ύπνο στα δωμάτια ή στα κοτεράκια τους με αποτέλεσμα μετά τις 11 το βράδυ να κυκλοφορούν ελάχιστοι που μαζί με τους ντόπιους κρατάνε για κάνα δύωρο ακόμα τη νύχτα… Εκτός βέβαια από τα ανήσυχα νιάτα μας που ξενυχτούν όπως και όπου μπορούν. Στα κλαμπ στα σπίτια στις παραλίες.

Κι ενώ τα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά και με πλούσιους μεζέδες από τους φιλόζωους τουρίστες η γάτα της φωτογραφίας προτίμησε ζωντανό μεζέ και βούτηξε το άμοιρο πουλάκι στο στόμα της.

Αχόρταγο ζωντανό… Και που να χειμωνιάσει !

 

Κι ο » Γάτζος » με την  ερασιτεχνική του ορχήστρα τις Παρασκευές κάνει το δικό του γλέντι…

Γλέντια και χαρές είχαμε και αυτό το μήνα με γάμους και γεννητούρια.

Στο Μεγανήσι παντρεύτηκαν ο Σπύρος  κι η Μαυρέτα στις 22 του μήνα και την ίδια μέρα ο Γιώργος και η Παναγιώτα στην Αθήνα.

Λίγο νωρίτερα ο Σάκης κι η Κατερίνα άλλαξαν στέφανα στην πρωτεύουσα ενώ ο Τάκης κι η Κατερίνα παντρεύτηκαν στην Πάτρα.

Αισιόδοξα μυνήματα από νεαρά ζευγάρια που ξεκίνησαν την κοινή τους ζωή  κόντρα στα δύσκολα σημεία των καιρών.

Καλή συνέχεια παιδιά. Να ζήσετε και καλούς απογόνους.

Γονείς έγιναν στους πρώτους τους απογόνους ο Κώστας και η Κωνσταντίνα  και  ο Στάθης και η Ειρήνη φέρνοντας στον κόσμο δύο αγοράκια.

(Αν μας έχει ξέφυγε κάποιος παρακαλούμε ενημερώστε μας )

Περιμένουμε κι άλλα τον επόμενο μήνα ….

Κι αυτό το μήνα  πάλι γιορτάσαμε. Ο Αγιος Βησσαρίωνας πολυούχος του νησιού στόλισε το ναό του στο Βαθύ και γιόρτασε τους Βησσαρίωνες του.

Χρόνια πολλά σε αυτούς στις Βησσαρίες και στους Άρηδες του νησιού.

Χρόνια πολλά επίσης στους Ευστάθιους και τις Ευσταθίες που γιόρτασαν με την σειρά τους και σε όσους είχαν γενέθλια μέσα στο Σεπτέμβρη.

Γενέθλια είχε κι ο μικρός Άγγελος και αφού έσβησε τα κεράκια του (10) κατέβηκε στο μπαστούνι να ψαρέψει. Κι ενώ σύμφωνα με το μύθο περίμενε ζαργανόψαρα  πιάστηκε  «κράσος «. Ενα άσχημο περίεργο ψάρι ή καλαμάρι ή σαλάχι που ξαναμπήκε όπως βγήκε από τη θάλασσα.

 

Στα δίχτυα του Σύβρου καρφί μπήκε και η μπάλα και ανέβασε στη βαθμολογία της Β κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Λευκάδος τον ολοκαίνουριο ΠΑΣ Μεγανησίου.

Την ομάδα  ποδοσφαίρου που έκανε δυναμικό ντεπούτο με επιτυχία λίγο μετά τον αγιασμό των παιχτών και την επίσημη παρουσίασης της φανέλας.

Καλή δύναμη στους παίχτες και καλή επιτυχία. Να θυμηθούμε παλιές δόξες  να ξαναζήσουμε αγωνιστικές στιγμές  και να μυηθούν και τα μικρότερα παιδιά στον αθλητισμό και στο ομαδικό πνεύμα.

Και φυσικά η επιστροφή της ομάδας συνοδεύτηκε με τους ανάλογους πανηγυρισμούς…

Σούρουπο στο Μεγανήσι…

Κατά τα άλλα οι μέρες μας ( και οι νύχτες ) κύλησαν ήσυχα… Και με τα πάνω μας και με τα κάτω μας.

Κι ενώ οι αυτές μικραίνουν σιγά σιγά περιμένοντας τον Οκτώβρη και την αλλαγή του τοπίου, κλείνουμε εδώ τις στιγμές του μήνα που πέρασε.

Με περισσότερες όμορφες, ήρεμες, και ευχάριστες, μέχρι τις επόμενες Στιγμές του Οκτώβρη.

Από Μεγανήσι … Καλό βράδυ!