Δήμαρχος Μεγανησίου: Η πώληση του Σκορπιού σκοντάφτει στη διαθήκη του Ωνάση

Σχεδόν ακατόρθωτη η πώληση του, καθώς «χτυπάει» επάνω στη διαθήκη του Ωνάση, δηλώνει ο δήμαρχος Μεγανησίου.

«Η περίπτωση της πώλησης, αν δεν είναι ακατόρθωτη, είναι πολύ δύσκολη, λόγω της διαθήκης» του Έλληνα κροίσου αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος του Μεγανησίου, Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, συμπληρώνοντας πως η μοναδική πιθανή περίπτωση για τη διαχείριση του νησιού είναι το leasing, δηλαδή η μακροχρόνια μίσθωσή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» ο Ρώσος μεγοιστάνας Ριμπολόβλεφ είναι ο αγοραστής του θρυλικού νησιού και η αγορά έχει ήδη συντελεστεί.(Διαβάστε την είδηση)

«Αν ο Σκορπιός πάει στον Α ή τον Β, εμάς δεν μας πέφτει και λόγος. Μας ενδιαφέρει όμως, τι θα κάνει εδώ αυτός που θα πάρει το νησί» τονίζει ο δήμαρχος. «Ο Σκορπιός είναι ένας μύθος, σηματοδοτεί κάτι για την περιοχή» υπογραμμίζει.

Σημειώνει πάντως, ότι «δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα στην περιοχή, δεν έχει αλλάξει κάτι. Επιπλέον, καθημερινά μεταβαίνουν στο νησί τα μέλη του προσωπικού, που έχει αναλάβει τη φροντίδα όλα τα τελευταία χρόνια».

Σημειώνεται ότι η Αθηνά Ωνάση, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί του παππού της το 1998 κι έκτοτε βρέθηκε εκεί άλλες μία ή δύο φορές. Ουδέποτε όμως εξέφρασε, τουλάχιστον ανοικτά, την επιθυμία να «ζωντανέψει» το νησί.

Πηγή: NewsIt