Δήλωση Δημάρχου Μεγανησίου για το «Μουσείο Ωνάση»

_DSC0654

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗ»

Με αφορμή την μεταβίβαση του Σκορπιού στην οικογένεια Ριμπολόβλιεφ, τις τελευταίες μέρες, από αναξιόπιστες πηγές και κυρίως από τοπικά site, για λόγους εντυπώσεων, αναπαράγονται διάφορα σχόλια για την υποτιθέμενη δημιουργία  «Μουσείου Ωνάση».

Είναι γνωστό όμως, κάτι που επιβεβαιώνουν οι Μεγανησιώτες ναυτικοί που υπηρέτησαν στη θαλαμηγό «Χριστίνα», ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο στενός κύκλος της οικογένειάς του, στο χρόνο που βρίσκονταν στο Σκορπιό, διέμεναν στο «Χριστίνα».  Τα κτίρια στο Σκορπιό χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την φιλοξενία των προσκαλεσμένων τους. Άρα το γραφείο εργασίας και όλα τα προσωπικά αντικείμενα του Ωνάση, βρίσκονταν στην θαλαμηγό του. Όλα αυτά, μετά την πώληση της θαλαμηγού, όπως και το σύνολο του εξοπλισμού από το γραφείο του στο Λιχνενστάιν, αγοράστηκαν από το «ίδρυμα Ωνάση», τα οποία και εκθέτει σε όροφο των γραφείων του στην Αμαλίας.

Είναι καλός ο μύθος, για να πωλείται για τουριστικούς λόγους. Όμως οι μνήμες και οι διαδρομές κάποιων σημαντικών ανθρώπων, οι οποίοι συνέβαλαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους στον τόπο μας, έχουμε υποχρέωση να τις αντιμετωπίζουμε με περισσότερη σοβαρότητα.

Μεγανήσι 4 Ιουνίου 2013

Ευστάθιος Ζαβιτσάνος

Δήμαρχος Μεγανησίου