Φωτιά στον ΧΥΤΑ και δήλωση Δημάρχου Μεγανησίου

Δημιουργί...4JPG

Έντονο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Μεγανήσι, από την φωτιά στο σκουπιδότοπο. Ευτυχώς, οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν την πρώτη και τη δεύτερη μέρα, ώστε οι καπνοί και οι αναθυμιάσεις να μην έρχονται προς τους οικισμούς. Όμως η άπνοια το βράδυ δημιούργησε προβλήματα οσμής. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επιχωμάτωσης του χώρου, οι συνθήκες όμως είναι πολύ δύσκολες και όπως μας ενημέρωσαν από το Δήμο, ενδέχεται να χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρεις μέρες ακόμα, μέχρι την οριστική επικάλυψη.

Δημιουργί...3JPG

Δημιουργί... 2JPG

Η φωτιά εντοπίστηκε την Τρίτη το μεσημέρι και όπως όλα δείχνουν, υπήρξε εμπρησμός. Αυτό ενισχύεται από την δολιοφθορά στο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης που επιχειρήθηκε. Από το Δήμο ελέγχεται ο σκληρός δίσκος του καταγραφικού μηχανήματος και οι πρώτες διαπιστώσεις είναι ότι η δολιοφθορά  στους καταγραφικούς μηχανισμούς  έγινε τουλάχιστον τρεις μέρες νωρίτερα.

φωτογραφί...5JPG

Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια   την ανάγκη οριστικής λύσης στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο Μεγανήσι. Ένα  θέμα  που φαίνεται πλέον να δρομολογείται θετικά και άμεσα, μετά και την έκδοση και την παραλαβή από το Δήμο της τελευταίας αδειοδότησης από την ΠΕΧΩ Κέρκυρας, ζήτημα το οποίο είχε απασχολήσει για την καθυστέρησή του και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε  δήλωση του για το θέμα, ο Δήμαρχος κος Ζαβιτσάνος μας τόνισε:

« Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις από το πρόβλημα της φωτιάς. Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών μας και των επισκεπτών μας. Είναι ανάγκη να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα των στερεών αποβλήτων, κάτι που  είναι πρώτη προτεραιότητα για το Νησί μας.  Εδώ και τέσσερα χρόνια κάνουμε μια συνεχή  προσπάθεια, αφού η σημερινή κατάσταση δεν μας τιμά συνολικά. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό από την Περιφέρεια Ιονίων και από το κράτος, ότι το θέμα δεν είναι ένα απλό θέμα του Δήμου Μεγανησίου αλλά πρωτίστως θέμα δικό τους. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τους προσεχείς μήνες θα έχουμε δρομολογήσει μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων μας».