Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο Μεγανήσι

Φωτογραφίες & Βίντεο

Πλήθος πιστών υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα τον προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας στο Μεγανήσι. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος συμμετείχε στην δοξολογία που ακολούθησε στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος στο Βαθύ. Τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας (που ασφαλώς συνόδευε ο σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος κος Θεόφιλος) υποδέχτηκαν, εκτός από το χριστεπώνυμο πλήθος, οι ιερείς του νησιού μας, ο Δήμαρχος Μεγανησίου κος Ζαβιτσάνος, ο Μεγανησιώτης Ναύαρχος κος Σπύρος Κονιδάρης, η Αντιδήμαρχος κα Καββαδά, δημοτικοί σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών κοινοτήτων και φυσικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας, επίσης Μεγανησιώτης  Χάρης Κονιδάρης, του οποίου ήταν και φιλοξενούμενος. Ο  Αρχιεπίσκοπος, παρότι εμφανώς κουρασμένος από το ταξίδι, άφησε θετικότατες εντυπώσεις στους πιστούς με την σοφία, την γαλήνη και την

μειλιχειότητά του. Στην συνέχεια παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε ο κος Χάρης Κονιδάρης σε εστιατόριο του νησιού. Να σημειωθεί για μια ακόμα φορά ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που η κεφαλή της Εκκλησίας επισκέπτεται τονησί μας, κάτι αναμφίβολα θετικό.

DSC00131

DSC00130

DSC00132

DSC00133

Στο Μεγανήσι το μικρό νησί του Ιονίου βρέθηκε πριν λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος επισκέπτεται το μικρό αυτό νησί που βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από την Λευκάδα.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο κλήρος και ο πιστός λαός του νησιού στον Ι. Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, όπου και τελέστηκε επίσημη δοξολογία.

«Καλωσορίσατε στο μικρό νησί με την μεγάλη καρδιά» είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ζαβιτσάνος.

«Ο γαλήνιος χαρακτήρας, η νηφάλια σκέψη και η κοινωνική ευαισθησία που σας χαρακτηρίζουν, μας δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας και της αισιοδοξίας», σημείωσε.

«Ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κάθε κρίση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος και ευχαρίστησε τον πιστό λαό και τις τοπικές αρχές για την αγάπη που δείχνουν στην Εκκλησία.

hal5925

Φωτογραφίες: Πάνος Μάντζαρης, Βούλα Πολίτη (Γάντζου)

Πηγή: Ρομφαία