«Τα αβγά ΠΑΣΟΚ, τα πουλάκια ΣΥΡΙΖΑ»- του Αρ. Δάγλα

poulaki-tsiou

Άρθρο του Αριστείδη Δάγλα

Τα αβγά ΠΑΣΟΚ, τα πουλάκια ΣΥΡΙΖΑ

Όχι πως δε το ξέραμε, αλλά είναι διαφορετικό πράγμα να έχεις κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού σου σε μορφή λανθάνουσα και επιλεκτικά να το ανασύρεις, κι άλλο να σου τρίβουνε στη μούρη καθημερινά, το πόσο δούλος είσαι και σε τί υποταγμένη χώρα ζεις.

Η δουλικότητα της πατρίδας μας, στηριζόμενη παλαιότερα σε ομάδες χρυσοδάκτυλων θυλάκων, παραδοσιακών οικογενειών της λεγόμενης δεξιάς (όταν κι αυτή είχε μια ταυτότητα τέλος πάντων, οριοθετημένη από τις βασικές αρχές της κεφαλαιοκρατίας, ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι), πέρασε με  ουρανομήκη «ελελεύ» στην κατοχή των πασοκικών στιφών, στερουμένων κάθε ίχνους ηθικής, αλλά και της στοιχειώδους επίγνωσης της αισθητικής. Λιμασμένες αγέλες φρεσκοβαμμένων «σοσιαλιστών», έπεσαν με ακόρεστη λύσσα στο μισοξεψαχνισμένο λείψανο του κράτους και για τρεις δεκαετίες δε σταμάτησαν να απομυζούν κάθε κύτταρο υγιούς ιστού της πατρίδας και της κοινωνίας, γεννώντας τα νοσηρά αβγά τους, στους σάπιους ιστούς του συστήματος, για να εκκολαφτούν αργότερα μέσα στο κουκούλι της… αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί που έμαθαν τη δεκαετία του ’80 να πίνουν ουίσκι  τρώγοντας κοκορέτσι και να πηγαίνουν μετά την όπερα, στα μπουζούκια της Ιεράς Οδού, αυτοί που εισήγαγαν το φακελάκι στα νοσοκομεία, στις εφορίες και τις πολεοδομίες, αυτοί που έκαναν τη μίζα επιστήμη και τη βλαχιά ακατανίκητη τακτική επικράτησης, αυτοί που ανακάλυψαν τον κομματικό συνδικαλισμό και μαγάρισαν μέχρι το μεδούλι τα συνδικάτα, με τις ΠΑΣΚΕ και τις κλαδικές τους, όλοι αυτοί, ενώ σήμερα έχουν ποσοστό κάτω από 3%, εντούτοις κυβερνούν τη χώρα, παρασιτώντας ανενόχλητοι  πάνω στο οκνηρό κουφάρι της Νέας Δημοκρατίας.

Τα υπάρχοντα κόμματα, σκιές και ανδρείκελα, ανίκανα να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στις αυριανές μοιραίες εξελίξεις, θα αρκεστούν να παρακολουθήσουν την υπογραφή ενός νέου μνημονίου την Άνοιξη από τους γαλαζιοπράσινους συγκυβερνήτες, τραβώντας την περόνη και εναποθέτοντας τη  χειροβομβίδα στα χέρια του συμπαθέστατου κ. Τσίπρα, ή καταπίνοντάς την οι ίδιοι. Η ουσία για τους πολίτες, θα είναι η ίδια. Υποδούλωση, υποταγή, υποτέλεια. Μακάρι να διαψευστώ…