Απάντηση Μιχ. Κοντογιώργη για τα αδέσποτα ζώα

20120724_zoa (1)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ ΜΙΧΑΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ΖΩΑ (16-1-2014)

Καλά θα κάνουν οι κύριοι που υπογράφουν την αναφορά πρώτα να αναρωτηθούν οι ίδιοι για πιο λόγο δεν μπαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Μεγανήσι για τα βοοειδή και μετά να αποδώσουν ευθύνες.
Οι δέκα και πλέον των παραπάνω υπογεγραμμένων διατηρούν παράνομες κτηνοτροφικές μονάδες προβάτων άνω των δέκα ζώων χωρίς να είναι δηλωμένα στο υπουργείο γεωργίας, στο κτηνιατρείο και στη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης Λευκάδος. Τα ζώα αυτά δεν φέρουν καμία σήμανση ενωτίου όπως προβλέπετε από τον κανονισμό. Σφάζουν παράνομα χωρίς ελέγχους και δεν τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία αιμοληψίας θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Οι κυρώσεις που προβλέπονται για αυτές της παρανομίες είναι πολύ πιο αυστηρές παρά να γυρίζουν τα βοοειδή σε βοσκότοπους γύρω από τον οικισμό όπως καταγγέλλουν.
Μήπως τελικά προσπαθούν να αποκρύψουν τις δικές τους παρανομίες;
Άρα αγαπητοί κύριοι «στου κρεμασμένου την αυλή δεν μιλάνε για σκοινί».
Όσον αφορά στους παραπάνω υπογεγραμμένους Κονιδάρη Παναγιώτη κ΄ Κονιδάρη Αναστάσιο(σύζυγο Αντιδημάρχου), τα πρόβατα τους βόσκουν ανεξέλεγκτα στο σκουπιδότοπο του Δήμου Μεγανησίου και το χειρότερο από όλα εισέρχονται στο κοιμητήριο Δ.Δ. Σπαρτοχώριου κατα παράβαση των υγειονομικών κανόνων.
Για αυτά η δημοτική αρχή που τα γνωρίζει προ πολλού γιατί δεν παίρνει θέση;
Ελπίζω οι αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν τα δέοντα, μίας και έχουν φωτογραφικό υλικό.

Υ.Γ. Η νομοθεσία για όσους δεν γνωρίζουν, δύο ζώα επιτρέπει να τηρεί η κάθε οικογένεια για δική της χρήση χωρίς να είναι δηλωμένα.