Δημοτικό Συμβούλιο με μισοάδεια έδρανα…

Βουλή-Έδρανα1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 9η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με κάποια πολύ ενδιαφέροντα θέματα (δείτε τα θέματα ΕΔΩ). Περισσότερο όμως ενδιαφέρον είχε το ότι ήταν η τρίτη φορά που το συμβούλιο επαναλήφθηκε (μοναδικό στο ιστορικό των ΔΣ απ’ όσο μπορούμε να θυμηθούμε), εφόσον απείχαν τρις, πολλοί σύμβουλοι και πάντως όλοι οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης καθώς και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι (οι οποίοι τυγχάνουν να είναι όλοι -πλην δύο- επανεκλεγέντες με την νέα Δημοτική Αρχή του κου Παύλου Δάγλα).

Τα ενδιαφέροντα σημεία του ΔΣ:

-Αποδοχή της προσφoράς του λόρδου Rothschild (μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομά του κι όχι της εταιρίας GAMX που δραστηριοποιείται στο Μεγανήσι). Η προσφορά αφορούσε εξοπλισμό για τα σχολεία (10 κομπιούτερς, εκτυπωτές κτλ), για το ιατρείο (νέος καρδιογράφος) και το γήπεδο 5χ5 (αποδυτήρια κτλ).

-Παρουσίαση και έγκριση της προμελέτης για το τουριστικό καταφύγιο του Αθερινού, που προβλέπει 99 θέσεις ελλιμενισμού με πλωτές κατασκευές, χωρίς θαλάσσιες παρεμβάσεις και εκχωματώσεις, με χερσαίους χώρους, αλλα και πάρκινγκ πάνω από αυτούς. Ο φάκελος θα κατατεθεί για να λάβει ο Δήμος την χωροθέτηση.

-Ολοκλήρωση της διαδικασίας  μεταφοράς χρημάτων στον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό, μια απόφαση που ελευθερώνει τα χέρια του Συνεταιρισμού για να προχωρήσει ανεξάρτητος, και στην ουσία είχε ληφθεί ΟΜΟΦΩΝΑ πριν τις εκλογές.

Βάσει αυτών, παραμένει ανεξήγητος ο λόγος της τριπλής αποχής τόσων δημοτικών συμβούλων, και μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως συνολική πολιτική απόφαση απαξίωσης του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου. Κρίμα αφενός, άσκοπο αφετέρου, αφού το μόνο που έγινε ήταν να ληφθούν οι αποφάσεις στην 3η συνεδρίαση με τους παρόντες. Θα έχει ωστόσο ενδιαφέρον να δούμε πόσοι σύμβουλοι θα συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια που θα ακολουθήσουν τον Αύγουστο και στα οποία θα πρέπει (κατ’ επιταγήν του Υπουργείου Εσωτερικών) να κατατεθούν Προϋπολογισμοί και άρα και Τεχνικά Προγράμματα. Γνωρίζουμε ότι ο κύριος Παύλος Δάγλας είναι ενήμερος από την πρώτη στιγμή για το θέμα, μένει να δούμε και το τι θα πράξουν οι εκλεγμένοι σύμβουλοί του.