Απάντηση ΜΤ στην επίθεση του κου Δημάρχου

mq1

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μεγανησίου κος Παύλος Δάγλας δεν δίστασε να κάνει επίθεση στο Meganisi Times για «κοπτοραπτική», «λασπολογία» και ψεύδη, με το επιχείρημα ότι δύο από τους διαχειριστές του είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Εφόσον μας προκαλεί ανενδοίαστα, έχουμε να απαντήσουμε στον κο Δήμαρχο τα εξής:

α) Σαφώς και δύο από τους διαχειριστές του σάιτ τυχαίνει να είναι δημοτικοί σύμβουλοι (με τον ίδιο τρόπο που άλλοι διαχειριστές του, δεν τυχαίνει να είναι), αλλά βλέπετε κε Δήμαρχε, υπήρξαν διαχειριστές πολλά χρόνια πριν εσείς φέρετε τα εκλογικά σας δικαιώματα στο Μεγανήσι. Η κα Ε.Καββαδά μάλιστα ήταν πρωτεργάτρια του πρώτου μεγανησιώτικου σάιτ, πολύ πριν γίνει δημοτική σύμβουλος. Δεν ξέραμε ότι με το που θα εκλεγείτε εσείς, εμείς θα έπρεπε να εγκαταλείψουμε τα εγκόσμια.

β) Το ΜΤ ουδέποτε ξεχώρισε δημοτικές παρατάξεις και γι’ αυτό κε Δήμαρχε δημοσιεύει όλες τις ανακοινώσεις που του αποστέλονται από επίσημους φορείς, όπως εσείς. Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει εξετάσεις ως προς την αλήθεια. Κι αυτό γιατί έχει το επίπεδο να μεταφέρει μόνο τις ειδήσεις και τα γεγονότα του νησιού μας, κι όχι πχ τις φημολογίες ή τις κουβέντες καφενείου, ως ειδήσεις. Αν κάποια από τα γεγονότα δεν σας αρέσουν, φροντίστε να μην τα δημιουργείτε.

γ) Τα περί «ψευδών» και «λάσπης» τα αντιπαρερχόμαστε με χαμόγελο, διότι οι μηχανές (κάμερα, μικρόφωνο) δεν έχουν μάθει να λένε ψέματα. Η μεταφορά των φράσεων που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο έγινε αυτολεξεί από το ηχητικό αρχείο του δημοτικού συμβουλίου και τα όσα κατέγραψε η κάμερα. Και για να δούμε ποιος είναι αξιόπιστος και ποιος όχι, ιδού τα επίμαχα αποσπάσματα:

 

δ) Κι επειδή στο εν λόγω άρθρο μας είπαμε ότι έχουμε κρατήσει κάτι ακόμα στο συρτάρι, μην θέλοντας να δώσουμε συνέχεια, αλλά κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να σας συγκινεί, λέμε κι εμείς να ανοίξουμε το συρτάρι. Να σας θυμίσουμε λοιπόν ότι την Τρίτη 3 Μαρτίου (μία ημέρα μετά το δημοτικό συμβούλιο) και ώρα 14:51′ καλέσατε τηλεφωνικά έναν από τους διαχειριστές του σάιτ. Είχε δουλειά και σας κάλεσε πίσω μετά από μερικά λεπτά ο ίδιος για να ακούσει έκπληκτος μεταξύ άλλων να του κάνετε παρατηρήσεις για το τι έπρεπε να γράψει και τι να δείξει σε τυχόν άρθρο, απειλώντας τον μάλιστα με «ένδικα μέσα» σε περίπτωση που θα θεωρούσατε ότι θα σας έθιγε! Ελπίζουμε να μην χαρακτηριστεί  κι αυτό ψευδές γιατί η τεχνολογία θα διαφωνήσει εκ νέου…

Συντακτική ομάδα ΜΤ