Δημοτικό Συμβούλιο με έντονες αντιδράσεις προς τον Δήμαρχο (update 2)

upload_thumbnai2l

Σπάνια πλέον παρακολουθεί κανείς δημοτικά συμβούλια δίχως εντάσεις και αντιδράσεις και το χτεσινό δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Αφορμή στάθηκε η ατυχής (αν μη τι άλλο) έμπνευση του κου Δημάρχου να κατηγορήσει δημοσίως την Αντιπολίτευση ότι έκανε προεκλογική συγκέντρωση σε Αθηναϊκό ξενοδοχείο τον Φλεβάρη του 2014 με χρήματα του Δήμου, επιδεικνύοντας ένα συμφωνητικό που εκ παραδρομής (του ξενοδοχείου) ανέφερε τον Δήμο, όταν κι ο ίδιος γνώριζε ότι δεν υπήρχε τέτοιο ζήτημα. Ζήτημα, ασφαλώς, ηθικής κυρίως τάξης.

Η Αντιπολίτευση από την μεριά της κατηγόρησε τον κο Δήμαρχο για τις «βδελυρές», όπως τις χαρακτήρισε, τακτικές του αυτές και προσκόμισε στο Δημοτικό συμβούλιο και μοίρασε στους συμβούλους το αποδεικτικό της ιδιωτικής πληρωμής/κατάθεσης στην τράπεζα από τον επικεφαλής της Στάθη Ζαβιτσάνο , ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι ο Δήμος δεν είχε ποτέ κόψει τέτοιο ένταλμα, δηλαδή αυτό το ποσό (180 ευρώ) δεν βάρυνε ποτέ τον Δήμο, αλλά αποκλειστικά την παράταξη «Μεγανήσι-Μαζί στο Μέλλον»!

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τα αποδεικτικά:

Αρχείο

Οι αντιδράσεις για το θέμα προς τον Δήμαρχο υπήρξαν πολύ έντονες, λάβρες θα λέγαμε, τόσο από συμβούλους της Αντιπολίτευσης, όσο και της Συμπολίτευσης. Σημείο τριβής υπήρξε και η (προ)δημοσίευση σε σάιτ του Μεγανησίου της υποτιθέμενης κατηγορίας, την οποία δημόσια ο κος Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι απέστειλε ο ίδιος! Την ίδια στιγμή αρκετοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης εξέφρασαν ποικιλοτρόπως την δυσαρέσκειά τους για το θέμα.

Μείζον θέμα υπήρξε και η ιστορία με την Κτηματική Υπηρεσία και τις «απαιτήσεις» της για το Μεγανήσι. Να σημειώσουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή έχει ορίσει δικηγόρο για το θέμα, ενώ η Αντιπολίτευση δεσμεύτηκε να το φέρει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει πλήρης συζήτηση. Τις έντονες διαφωνίες τους με τους έως τώρα χειρισμούς εξέφρασαν και πολλά μέλη της Συμπολίτευσης.

Ας δούμε όμως τα βίντεο για να σχηματίσετε καλύτερη εικόνα:

Ενημέρωση Δημάρχου:


Τοποθέτηση Στάθη Ζαβιτσάνου:


Τοποθέτηση (και έκρηξη) Παναγιώτη Κονιδάρη:

Τοποθέτηση Θανάση Κονιδάρη:

Τοποθέτηση Γιώργου Αργύρη:

Η δήλωση του Δημάρχου ότι ο ίδιος διέρευσε στο διαδίκτυο την κατηγορία και το ειρωνικό χειροκρότημα που ακολούθησε από τον κο Αργύρη και την Αντιπολίτευση:

Τοποθέτηση Νίκου Πολίτη:

Τοποθέτηση Λάμπρου Δάγλα:

Τοποθέτηση Τάκη Κατωπόδη:

Ημερήσια διάταξη:
Για το θέμα των εποχιακών προσλήψεων:


Για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό: