Από την συζήτηση του Συλλόγου Επαγγελματιών για το πρόβλημα των βοθρολυμάτων

EESDM-565x350

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση-συζήτηση του Συλλόγου Επαγγελματιών στο καφενείο του Γραμματικόπουλου στο Βαθύ.

Παραβρέθηκα και άκουσα με ενδιαφέρον τις απόψεις μελών (αλλά και μη μελών) του Συλλόγου. Κράτησα κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση:

α) Καταρχήν η εμφανής απουσία μελών του ΔΣ του Συλλόγου. Εκεί ήταν μόνο ο Πρόεδρος Κώστας Αυγερινός και ο Τάκης ο Κατωπόδης.

β) Την παρουσία για πρώτη φορά κάποιων μη μελών και την συζήτηση που άνοιξε στο περιθώριο του θέματος διαχείρισης των βοθρολυμάτων, για μια προσπάθεια διεύρυνσης (και άρα ενδυνάμωσης του Συλλόγου)

γ) Την απουσία αιρετών, ακόμα και κάποιων από αυτούς που τους απασχολεί το πρόβλημα.

δ) Στην συζήτηση φάνηκε ξεκάθαρα ότι μιλάμε για ένα μεγάλο πρόβλημα με προεκτάσεις που ξεφεύγουν από το στενό πλαίσιο μιας χούφτας επαγγελματιών και έχουν να κάνουν με το σύνολο του Μεγανησίου, αλλά και με την υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Τουλάχιστον αυτό έχει γίνει πλέον κατανοητό.

ε) Άκουσα με έκπληξη κάποια πράγματα, όπως το ότι συνδημότης μας που πασχίζει να δοθεί λύση (έστω προσωρινή) στο θέμα κατονομάστηκε από τον κο Δήμαρχο «Βασιλιάς των σκ…»!

στ) Από την ενημέρωση του Προέδρου φάνηκε ότι δεν έχει ακόμα βρεθεί λύση και σημείο συνεννόησης με την δημοτική αρχή, κυρίως ως προς το θέμα των επαγγελματιών. Προτάθηκε η ενδιάμεση λύση δύο πλαστικών δεξαμενών 20 κυβικών και κόστους 5.000 ευρώ (μια πρόταση που είχε καταθέσει και ο κος Αργύρης στο δημοτικό συμβούλιο), αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν θα αρκούν παρά για μισή ή μία μέρα αφού στην περίοδο αιχμής απαιτούνται κάπου 40 κυβικά/ μέρα. Πάντως κι αυτή η εναλλακτική μεσοβέζικη πρόταση δεν φαίνεται να έγινε αποδεκτή από τον κο Δήμαρχο στις μέχρι τώρα συζητήσεις με τον Σ.Ε.

ζ) Αποφασίστηκε μια νέα και πιο δυναμική παρέμβαση του Συλλόγου (που ζητά και την συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου) προς την δημοτική αρχή, μάλλον για την Μ.Τρίτη.

η) Συζητήθηκε (με διάφορες προτάσεις) η κλιμάκωση των δράσεων, κινητοποιήσεων και πρωτοβουλιών του Συλλόγου για το καυτό αυτό θέμα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (πχ το να ξαναέρθει -για τρίτη φορά, αφού το έχει φέρει 2 φορές η Αντιπολίτευση- το θέμα στο δημ.συμβούλιο). Η αλήθεια είναι ότι στις 2 προηγούμενες φορές ο Σύλλογος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στα Δημοτικά Συμβούλια επί του θέματος, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Ίδωμεν.