Επίσημη επίσκεψη ενόψει της «Χρονιάς της Ρωσίας στην Ελλάδα

Town_Hall

Στα πλαισια της προετοιμασιας της Χρονιας της Ρωσιας στην Ελλαδα και της Ελλαδας στην Ρωσια (2016) επισκεφθηκε και το Μεγανησι ο συμβουλος της Ρωσικης Πρεσβειας και Διευθυντης του Ρωσικου Πολιτιστικου και Επιστημονικου Κεντρου ο κος Πετρος Κουπρικοβ τον οποιον καλεσε και φιλοξενησε η οικογενεια του Παναγιωτη Ι. Κονιδαρη.photo 567

Το προγραμμα των συναντησεων στο νομο Λευκαδας που οργανωσε η Ελενα Σιτνικοβα-Κονιδαρη, μελος του πολιτιστικου κεντρου Μεγανησιου, περιελαμβανε συζητησεις με το Σεβασμιωτατο Μητροπολιτη Λευκαδας και Ιθακης Θεοφιλο, τους δημαρχο και αντιδημαρχο Λευκαδας και Μεγανησιου αντιστοιχα, τους υπευθυνους για την οργανωση της Ρωσικης Εβδομαδας στα Ιονια νησια, τους υπευθυνους για το φεστιβαλ Λευκαδας, τους εκπροσωπους χορευτικων και αθλητικων συλλογων Λευκαδας και του συλλογου των ρωσοφωνων και των φιλων της ρωσικης γλωσσας, πολιτισμου και ιστοριας.

RusGr_filia
Μερος του προγραμματος αποτελεσαν επισκεψεις στη Μονη Φανερωμενης και στη κατασκηνωση της και συζητηθηκε η ανταλλαγη επισκεψης μαθητων στο μελλον. Καθως επισης και επισκεψη στο Γυμνασιο και Λυκειο Μεγανησιου, οπου εγινε συναντηση με τη διευθυντρια κα Μεταξα. Συζητηθηκαν διαφορα θεματα και προγραμματα οπος και η δυνατοτητα μελλοντικης χρησης της αιθουσας πολιτισμου στο Σπαρτοχωρι για διεξαγωγη εκδηλωσεων (η οποια αιθουσα καθως και ολος ο χωρος του σχολικου συγκροτηματος εντυπωσιασαν τον κο Κουπρικοβ).

IMG_5548
Στη διεξαγωγη τετοιων εκδηλωσεων αλλα και στη γενικοτερη προσπαθεια για την καλυτερη προετοιμασια της προαναφερομενης Χρονιας 2016, θα βοηθησει η αδελφοποιηση πολης της Ρωσιας με τη Λευκαδα και το Μεγανησι που θα ενδυναμωσει τους δεσμους των δυο χωρων, Ελλαδας και Ρωσιας.
Θα πρεπει να σημειωθει οτι ο δημος και το πολιτιστικο κεντρο της Λευκαδας προτεινε να συμμετεχει στο εξης και το Μεγανησι στη διοργανωση της Ρωσικης Εβδομαδας που θα πραγματοποιηθει στο τελος Σεπτεμβριου – αρχες Οκτωβριου στα Ιονια νησια.
Στη γενικοτερη προσπαθεια ενισχυσης των δεσμων των δυο λαων στην περιοχη μας, θα βοηθησει και το καινουργιο σωματειο ελληνορωσικης φιλιας, του οποιου η συσταση εχει ηδη δρομολογηθει, με την υποστηριξη του Πολιτιστικου και Επιστημονικου Κεντρου της Ρωσικης Πρεσβειας στην Ελλαδα.