Δήλωση Στ. Ζαβιτσάνου για τις ημερίδες του Δήμου

DSC_6349

ΔΗΛΩΣΗ

Χθες, Τετάρτη 9/9/2015, βιώσαμε για τρίτη συνεχόμενη φορά την ακύρωση ημερίδας, που οργάνωνε η Δημοτική Αρχή, λόγω της απουσίας δημοτών. Και όταν λέμε απουσία, κυριολεκτούμε, αφού προσήλθε μόνο ένας! Ακόμα και ο Δήμαρχος ήρθε καθυστερημένα , όταν η αίθουσα ήδη είχε κλείσει από τον υπεύθυνο τεχνικό.
Ειδικότερα, τους τελευταίους τρεις μήνες ανακοινώθηκαν τρεις ημερίδες με θέματα:
– Το ΣΧΟΟΑΠ, που αφορά τα γενικότερα χωροταξικά και περιβαλλοντικά θέματα του Νησιού μας. Ήδη έχει ολοκληρωθεί πριν από δύο – τρία χρόνια η Α΄ φάση και μένει να προχωρήσουμε στην Β΄ φάση.
-Το έργο «e- Μεγανήσι καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα τουριστικής προβολής Δήμου Μεγανησίου». Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, μένει όμως ο τρόπος διαχείρισης του.
– Την Τουριστική προβολή του Νησιού μας. Θέμα διαχρονικό, που απασχολεί κάθε χρόνο την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Την αποτυχία αυτή θα μπορούσαμε να την αποδώσουμε σε δύο βασικούς λόγους:

Ο πρώτος. Η πλήρης απαξίωση της νέας δημοτικής αρχής, αφού κανείς πλέον δεν περιμένει να ακούσει κάτι ουσιαστικό ή σημαντικό από αυτή τη Δημοτική Αρχή.
Ο δεύτερος. Ο τρόπος οργάνωσης των ημερίδων, που δείχνει ότι τα παραπάνω θέματα, μάλλον είναι έξω από τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής ή δεν τα κατανοεί! Συγκεκριμένα, η οργάνωση προϋποθέτει ομιλητές, εισηγήσεις, πρόγραμμα, προβολή. Ακόμη περισσότερο, δημοσιοποιημένο πλαίσιο συζήτησης, που θα ευαισθητοποιεί τον απλό δημότη και μάλιστα ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε προηγούμενες εποχές, η αντιπολίτευση θα χαιρόταν με την αποτυχία της συμπολίτευσης. Αντίθετα εμείς, θεωρούμε ότι είναι πρόβλημα για όλους μας. Δεν γίνεται να μη συζητάμε για τα σημαντικά και ουσιαστικά θέματα του Νησιού μας. Προφανώς δεν έχουμε τη θεσμική ευθύνη. Έχουμε όμως την πρόθεση και τη βούληση να συμβάλουμε σε ένα ανοιχτό διάλογο, όχι μόνο για τα παραπάνω αλλά και για όλα τα σημαντικά θέματα του Νησιού μας.

Στα πλαίσια αυτά, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να πάρει την πρωτοβουλία και να φέρει τα παραπάνω θέματα στις προσεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιστεύουμε ότι, αντίθετα με τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να ανοίξει τη συζήτηση για αυτά και άλλα σημαντικά θέματα.

Για την Δημοτική Παράταξη
«ΜΕΓΑΝΗΣΙ – Μαζί στο μέλλον»
Ευστάθιος Ζαβιτσάνος