Αγιασμός για μια σχολική χρονιά που ξεκινάει με πολλά προβλήματα

DSC00190

Ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημοτικό Σχολείο, από τον πατέρα Ευάγγελο Αρώνη. Στον αγιασμό παραβρέθηκαν, εκτός των μαθητών και των γονεων, ο κος Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων.

DSC00191DSC00192

Αγιασμός ωστόσο μιας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει με πολλά προβλήματα αφού οι μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζονται ακάθεκτες «έφαγαν» και τις προσλήψεις 25 χιλιάδων δασκάλων σε όλες τις βαθμίδες, κάτι που δεν αναμένεται να ομαλοποιηθεί άμεσα.

Και στην Λευκάδα παρατηρούνται πολλές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και ασφαλώς δεν έμεινε ανεπηρέαστο το Μεγανήσι. Έτσι η χρονιά ξεκινάει δίχως δάσκαλο για την Α’ και Β’ τάξη (αναμένεται σύμφωνα με τον Δ/ντη της Α’ βάθμιας που είχαμε επικοινωνία από Δευτέρα μάλλον) και δίχως Νηπιαγωγό, οπότε το Νηπιαγωγείο Μεγανησίου, (όπως και άλλα στην Λευκάδα) θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας… Επιπλέον δεν έχουν φτάσει ακόμα τα βιβλία Α’ και Β’ τάξης, που κι αυτά αναμένονται από Δευτέρα (ελπίζουμε).

Η φήμη που κυκλοφόρησε χτες βράδυ ότι υπάρχει κίνδυνος τα εν λόγω Νηπιαγωγεία να κλείσουν, προκάλεσε άμεσα κύμα αντιδράσεων από αιρετούς, σύλλογο γονέων και γονείς, ωστόσο οι διαβεβαιώσεις του κου Σάντα (Δ/ντη Α’Βαθμιας) είναι ότι αυτό είναι προσωρινό μέχρι να έρθουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών. Άλλα ωστόσο φαίνεται να πιστεύει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κος Χαλικιάς, μιας και για του χρόνου…νίπτει τας χείρας του!

Εμείς λέμε, να έχουμε το νου μας και τα μάτια μας ανοικτά, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός σε τέτοια ζητήματα και σε τέτοιους καιρούς. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε, όσοι μέλλει να μας κυβερνήσουν τα επόμενα χρόνια διαγκωνίζονται ήδη για το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα το τρίτο μνημόνιο της «Πρώτης φοράς Αριστερά»…

Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας, αλλά να ξέρετε, μας περιμένουν αγώνες για τα αυτονόητα.

DSC00188