Εργατικό Κέντρο Λευκάδας: «Πάιρνουμε την τύχη της ζωής μας στα χέρια μας!»

150375_162928143749006_112585775449910_288970_4627393_n

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8μμ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καλεί σε Πανλευκαδίτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο του Δήμου Λευκάδας. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου που διαμορφώνει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μια χαμοζωή, μια ζωή που βάζει σε «δεύτερη μοίρα» τις πραγματικές μας ανάγκες μας, όπως φάνηκε και με τις τραγικές συνέπειες που είχε για τους κατοίκους της Λευκάδας ο μεγάλος σεισμός. Το Ε.Κ. καλεί τα σωματεία εργαζομένων και τους συλλόγους του νησιού να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.
Οι ευθύνες των μέχρι τώρα κυβέρνησεων, των Περιφερειακών και Τοπικών Διοικήσεων είναι εγκληματικές. Η άρνησή τους να προχωρήσουν σε επισκευές δημόσιων κτιρίων και υποδομών, έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας μετά και από τον μεγάλο σεισμό του 2003, οδήγησαν με τον νέο σεισμό στο θάνατο δύο γυναικών και μεγάλες καταστροφές στο νησί.
Οι ζημιές στα χωριά Αθάνι και δράγανο ξεσπίτωσαν τους κατοίκους. Αντίστοιχα οι ζημιές σε ιδιωτικές κατοικίες στο υπόλοιπο νησί, σε δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομείο κλπ) και υποδομές (οδικό δίτυο, λιμάνια) είναι μεγάλες. Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κεντρική εξουσία, την περιφερειακή και δημοτική αρχή είναι στην καλύτερη περίπτωση ανεπαρκής, σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας.
Λευκαδίτες, Λευκαδίτισσες,
Ζούμε σε ένα σύστημα που μια μερίδα κεφαλαιοκράτες τρίβει τα χέρια της! Κερδίζει από την πολιτική που την οχυρώνει με ακόμη πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, που της χαρίζει τα σπίτια μας, που την απαλλάσει από το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, που της χαρίζει νέα πεδία κερδοφορίας στην υγεία, στην παιδεία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, τα μέτρα για την προστασία από πλυμμύρες και φωτιές, τα μέτρα για την ασφάλεια των λαϊκών κατοικιών, στους χώρους δουλειάς, της μόρφωσης δεν επιφέρουν μεγάλα κέρδη για το κεφάλαιο, γι αυτό και δεν τα θέλουν! Η αντισεισμική θωράκιση θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι ενταγμένη στα πλαίσια ενός Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Κατασκευών και να μην εξαρτάται από το αν θα είναι κερδοφόρα δραστηριότητα για τους καπιταλιστές.
Φτάνει πια! Ή εμείς ή αυτοί! Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας για ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αλλυλεγγύη μας για τους κατοίκους που επλήγεισαν από το σεισμό, διεκδικούμε τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης τους.
Όλοι στην συγκέντρωση την Τετάρτη 8:00μμ, στον προαύλιο χώρο του διοικητηρίου, την ώρα που θα διεξάγεται το δημοτικό συμβούλιο.
Απαιτούμε ΤΩΡΑ να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα:
• Διασφάλιση στέγασης – σίτισης – ύδρευσης – ηλεκτροδότησης των πληγέντων κατοίκων.
• Στήριξη των πληγέντων με έκτακτο επίδομα – επιδότηση ενοικίου, διαμονή σε τουριστικά καταλύματα με ευθύνη του κράτους.
• Στέγαση των σχολείων που υπέστησαν ζημιές και λήψη μέτρων για την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
• Παροχή Υγείας και φαρμάκων. Πλήρης στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, του Κέντρου Υγείας Βασιλικής και χρηματοδότηση που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας τους.
• Καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, οικοσκευές, μικρές επιχειρήσεις, γεωργικές εγκαταστάσεις και προϊόντα.
• Αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, οδικό δίκτυο, λιμάνια από δημόσιο φορέα και με 100% κρατική αρωγή και ευθύνη.
• Μέτρα πρόληψης για ασφάλεια από βραχοπτώσεις – καθιζήσεις.
• Ουσιαστικοί έλεγχοι σε όλα τα δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομείο κλπ) και δημιουργία μελετών και υλοποίησης για τη διασφάλιση της αντισεισμικής θωράκισής τους.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους του νομού.
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.
• Διαγραφή των στεγαστικών δανείων για όσες κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών. Απαγόρευση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και ουσιαστική ανακούφιση από τα δυσβάσταχτα δάνεια.
Το Δ.Σ.
22/11/2015