Και δεύτερο ηχηρό χαστούκι του ΔΣ για την αύξηση τελών: ομόφωνα «ΟΧΙ»

ATM

Χτες Κυριακή στο δημοτικό συμβούλιο υπήρχαν 3 θέματα ημερήσιας διάταξης, αλλά στην ουσία το φλέγον ήταν μόνο η επαναφορά του θέματος αύξησης των τελών (θυμίζουμε: 50% στο οικιακό και 100% στο επαγγελματικό) καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, από τον κο Δήμαρχο. Πριν το συμβούλιο αναγνώστηκε και επιστολή/ παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου (την ανέγνωσε ο κος Πρόεδρος) όπου καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα κατά του εμπνευστή (-ών) τέτοιων αυξήσεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος, επιτέλους βρίσκει τον βηματισμό του και επιτελεί το έργο για το οποίο πρέπει να υπάρχει. Καλό σημάδι.

Κατά τα άλλα οι σύμβουλοι, σχεδόν στο σύνολό τους, φάνηκαν εξοργισμένοι, αν μη τι άλλο, από την όντως γελοία και κατ’ ουσίαν έωλη απόρριψη από την Αποκεντρωμένη της προηγούμενης απορριπτικής απόφασης του ΔΣ. Η Αντιπολίτευση φυσικά, δεν είχε να προσθέσει και πολλά στα επιχειρήματα που είχε αναφέρει και την προηγούμενη φορά, ενώ επίσης στηλίτευσε την απόφαση της Αποκεντρωμένης και την χαρακτήρισε «καθ’ υπόδειξην», κάτι που έχει την βαρύτητά του.

Λάβροι όμως ήταν και σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ορισμένοι μάλιστα καταφέρθηκαν και εναντίον του δημάρχου (ότι «έχει εμμονές», ότι «μπορεί τα τέλη να διευθετηθούν όπως γινόταν τόσα χρόνια», χωρίς αυξήσεις κτλ) . Ο μόνος που απέμεινε στο τέλος να συνεχίζει να υποστηρίζει την αύξηση των τελών ως «υποχρεωτική» ήταν ο κος Δήμαρχος…

Ας τα δούμε όμως με βίντεο:

Προ ημερήσιας διάταξης:

Ενημέρωση Δημάρχου και τοποθετήσεις για το θέμα του γιατρού και άλλα θέματα, όπως τις εργασίες στο αλσύλιο του Σπαρτοχωρίου:


Για χρήματα της Περιφέρειας για τα σχολεία:

Για την αύξηση των τελών:
Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου και η τοποθέτηση του κου Δάγλα:

Τοποθέτηση κου Γιώργου Αργύρη:

Τοποθέτηση κου Στ. Ζαβιτσάνου:

Τοποθέτηση Έλλης Καββαδά:

Η μάλλον οργισμένη τοποθέτηση του Λάμπρου Δάγλα:



Ο κος Αντιδήμαρχος:

Ο κος Αυγερινός:

Το θέμα στο τέλος έλαβε: Υπερ- ουδείς ψήφος!, Κατά- 11, Λευκό- 1.

Είναι προφανές ότι ο Δήμος μας πλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία του κινδυνεύει να μείνει χωρίς προϋπολογισμό (αφού αυτός πρέπει να περιλαμβάνει τα δημοτικά τέλη), δηλαδή να κατεβάσει τα ρολά. Και είναι επίσης προφανές ότι αυτό οφείλεται στους χειρισμούς του κου Δημάρχου ή όποιου τον συμβουλεύει (πχ αναφέρθηκε εύστοχα η…Άρτα από σύμβουλο της συμπολίτευσης).Πάντως συμβουλάτορές του δεν είναι, όπως αποδείχθηκε περίτρανα για μια ακόμα φορά, οι συμβούλοι του…

Το μελόδραμα των τελών θα έχει φυσικά και συνέχεια. Οψόμεθα.