Επίσκεψη Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Λευκάδα και το Μεγανήσι

Τη Λευκάδα, όπου το 1807 έγινε η πρώτη συνάντηση των οπλαρχηγών ενόψει της Επανάστασης του 1821, επισκέφθηκε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αλλά και της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Κατόπιν επισκέφθηκε τα σώματα ασφαλείας της περιοχής. Στο Λιμεναρχείο Λευκάδας είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον λιμενάρχη Υποπλοίαρχο Ιωάννη Ζώμπο, τον Ανθυπασπιστή Παντελή Χρήστου και τον Ανθυποπλοίαρχο Πέτρο Κεπετάρη.

Κατόπιν βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση, παρουσία του Ταξίαρχου Γιώργου Μιχαλόπουλου και των επιμέρους διευθυντών τμημάτων κ.κ. Κωνσταντίνου Γαβρίλη, Επαμεινώνδα Κατωπόδη και Αντώνη Συκιώτη.

Επισκέφθηκε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πύραρχος διοικητής Θεόδωρος Βαρδής, οι πυρονόμοι Σπύρος Στραγαλινός και Παντελεήμων Κωτσαντής και οι πυροσβέστες Χρήστος Γιώργας, Νέστωρ Μικρώνης και Δημήτρης Τσουράπης.

Κατόπιν βρέθηκε στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας, το Μεγανήσι. Η φιλοξενία από τον δήμαρχο κ. Παύλο Δάγλα ήταν εξαιρετική και η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμότατη με αποκορύφωμα τη γιαγιά της φωτογραφίας στο Κατωμέρι …

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα