Δέκα κρυφά «διαμάντια» σε Ελληνικές θάλασσες

Μοναδικά και πανέμορφα «ησυχαστήρια» για να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι.

Για κρυφά «διαμάντια» στις ελληνικές θάλασσες, τα οποία γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, κάνει λόγο ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Lonely Planet, σε δημοσίευμά του για λιγότερα γνωστά ελληνικά νησιά.

Το Lonely Planet σημειώνει πως κρυφά διαμάντια όπως η Κάρπαθος και η Τήλος δεν «κατακτούν» στο Instagram όπως η Σαντορίνη, ωστόσο διαθέτουν αντίστοιχα όμορφα τοπία που συγκεντρώνουν λιγότερους τουρίστες και συχνά προσφέρονται για πιο οικονομικές διακοπές.

Ο ιστότοπος επικαλείται στοιχεία από τον tour operator Sunvil, ο οποίος ανέλυσε δεδομένα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις αναζητήσεις προορισμών, διαπιστώνοντας πως η μεγαλύτερη αύξηση στον όγκο των αναζητήσεων στο διαδίκτυο τον τελευταίο χρόνο, αφορούσε λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά.

Κατά το Lonely Planet, στην κορυφή του όγκου αναζητήσεων με αύξηση 340% σε σύγκριση με πέρσι βρίσκονται τα Κύθηρα με τις όμορφες παραλίες τους και τους καταρράκτες τους. Ο ιστότοπος στέκεται επίσης στη Σάμο, τη Λήμνο, την Κύθνο και τη Χάλκη, με την αύξηση των διαδικτυακών αναζητήσεων για τα συγκεκριμένα νησιά να ξεπερνά το 30%, κατά τα στοιχεία του tour operator Sunvil. Στη λίστα των λιγότερο γνωστών ελληνικών νησιών που κερδίζουν σε δημοφιλία, το Lonely Planet περιλαμβάνει τα Κουφονήσια, τη Μήλο, το Μεγανήσι, την Τήλο και την Κάρπαθο.