Μπλακ άουτ από το πρωί έως το απόγευμα χτες, λόγω πτώσης στύλου της ΔΕΗ.

Δεν πέρασε δα και πολύς καιρός από τις φωτογραφίες και τις θριαμβολογίες για την ανανέωση του δικτύου της ΔΕΗ στο Μεγανήσι και μια κολόνα του δικτύου ήρθε να τις κάνει κουρνιαχτό.

Συγκεκριμένα χτες στις 9.20 το πρωί στο Κατωμέρι, στην θέση «Αμπέλια», κολόνα κόπηκε στα δυο και έπεσε, αφήνοντας για μια ακόμα φορά το Μεγανήσι χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες (μέχρι τις 6 το απόγευμα). Η κολόνα τσακίστηκε με έναν θόρυβο έκρηξης και δύο λάμψεις, όπως περιέγραψαν οι περίοικοι. Επειδή εκείνη την ώρα ούτε φυσούσε, ούτε έβρεχε ή έπεφταν κεραυνοί, προφανώς έπεσε από παλαιότητα και φυσική φθορά.

Είναι προφανές ότι τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση θα συνεχίζονται, τουλάχιστον στα πεπαλαιωμένα κομμάτια του δικτύου (το συγκεκριμένο ασφαλώς δεν είχε αλλαχτεί, φαίνεται κιόλας ότι είναι παλιό) και τα συνεργεία αποκατάστασης είναι πάντα δυσεύρετα.  Ελπίζουμε να αντικατασταθεί κάποια στιγμή σύντομα και το υποθαλάσσιο καλώδιο, διότι εκεί θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα σε περίπτωση βλάβης, ειδικά αν συμβεί χειμώνα.