Πρόσκληση «Αριστερής Πρωτοβουλίας»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΔΙΑΛΟΓΟΥ  ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

 

Σας   προσκαλούμε   την Τετάρτη  22   Ιουνίου  και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων  του  Πνευματικού Κέντρου  του Δήμου Λευκάδας .

Θα πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση  της Αριστερής Πρωτοβουλίας  Διαλόγου και Δράσης εν όψει   της  Πανελλαδικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στην  Αθήνα  στις 9 Ιουλίου 2022 .

 

Η   Επιτροπή  Πρωτοβουλίας  Λευκάδας.

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ( 27/11/2021)

ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

 

Η πρώτη ανοικτή Συνέλευση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης που διεξήχθη στις 27/11/2021 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις :

 

  1. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της δημιουργίας της Πρωτοβουλίας με βάση τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα, με τα ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας να επωμίζονται τα δυσβάσταχτα βάρη από την παρατεινόμενη καπιταλιστική κρίση και την διαχείρισή της με τα μνημόνια και την αφορμή της πανδημίας.
  2. Καταγράφηκε το μεγάλο πολιτικό κενό που προκύπτει από την έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελεύθερου αυταρχισμού ,και η ανάγκη συμβολής των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην δημιουργία συγκροτημένου πολιτικού λόγου και δράσης απέναντι στις πολιτικές που επιβάλλουν το εγχώριο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και οι συνεχώς αυξανόμενες διεθνείς εξαρτήσεις της χώρας.
  3. Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη της ανάπτυξης του ειλικρινούς διαλόγου ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία, παράλληλα με την ενεργό συμμετοχή στην δράση των κινημάτων, προκειμένου να αναδειχτεί ο συνεκτικός ιστός  και τα σημεία επικέντρωσης της πολιτικής της δράσης,  με απώτερο στόχο την συγκρότηση ενός πολιτικού υποκειμένου που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των αδιεξόδων της κοινωνίας.
  4. Επισημάνθηκαν οι δυσκολίες του εγχειρήματος που απαιτεί την άντληση των αναγκαίων διδαγμάτων από την εν γένει και πρόσφατη πορεία των δυνάμεων της Αριστεράς στην Ελλάδα και διεθνώς , ώστε η εξέλιξή του να συμβαδίζει με γειωμένα και στέρεα βήματα που θα ανταποκρίνονται στην συγκυρία και θα ανοίγουν δρόμους για το μέλλον.
  5. Χαιρετίστηκε η μεγάλη ανταπόκριση και η συμμετοχή στην συνέλευση της Πρωτοβουλίας με σοβαρή διεύρυνση του αριθμού των υπογραφών στήριξης κατά την διάρκειά της,  παρά τις αντίξοες συνθήκες σε μια περίοδο όξυνσης των κρουσμάτων της πανδημίας,  και σε συνδυασμό με την απήχηση που ανέδειξε η ζωντανή ηλεκτρονική αναμετάδοσή της.
  6. Εγκρίθηκε η διακήρυξη της Πρωτοβουλίας που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο του 2021, ως αναγκαία δημοκρατική νομιμοποίηση, με βάση την οποία συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές στήριξής της από τα πρώτα της βήματα έως σήμερα, δίνοντας το έναυσμα για την δράση της.
  7. Εγκρίθηκε το κείμενο  θέσεων του άτυπου Συντονιστικού της Πρωτοβουλίας προς την συνέλευση , ως βάση συζήτησης, πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί και θα εξειδικευθεί το περιεχόμενό τους εμπλουτισμένο από την επεξεργασία και συμβολή μέσω της συμμετοχής στις θεματικές ομάδες εργασίας που δημιουργούνται.
  8. Αναδείχτηκε το Συντονιστικό της Πρωτοβουλίας ,με σύνθεση από εκπροσώπους των οργανώσεων που την στηρίζουν και μεγαλύτερο αριθμό ανένταχτων μελών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν.
  9. Αποφασίστηκε ο ορισμός της Ομάδας Οργανωτικού και της Ομάδας Επικοινωνίας μετά από απόφαση του νεοεκλεγέντος Συντονιστικού της Πρωτοβουλίας. Η Ομάδα Οργανωτικού θα διαμεσολαβεί ανάμεσα στο Συντονιστικό και τα μέλη της Πρωτοβουλίας σχετικά με γενικότερα και επιμέρους ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας, παρεμβάσεων και δράσης. Η Ομάδα Επικοινωνίας θα είναι επιφορτισμένη με την ευρύτερη προώθηση της θέσεων και των δράσεων της Πρωτοβουλίας στον τύπο και στην κοινωνία.
  10. Αποφασίστηκε η συγκρότηση  των θεματικών ομάδων εργασίας, καταγράφηκαν οι πρώτες δηλώσεις  συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μελών σε αυτές και ενθαρρύνθηκε  η ευρύτερη δυνατή  πλαισίωσή τους με βάση, κυρίως, την ενεργό συμμετοχή και το ενδιαφέρον στις συγκεκριμένες θεματικές  σε επίπεδο κινηματικής δράσης και επιστημονικής τεκμηρίωσης.
  11. Αποφασίστηκε η διεύρυνση των μελών της Πρωτοβουλίας με στοχευόμενες δράσεις σε τοπικό επίπεδο, σε αντικείμενα και χώρους εργασίας , με ιδιαίτερη έμφαση στην συμμετοχή της νέας γενιάς.
  12. Αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδηλώσεων της Πρωτοβουλίας ανά την Ελλάδα με βάση την πολιτική , οικονομική και κοινωνική επικαιρότητα, και με αφετηρία την δραστηριοποίηση των κατά τόπους πυρήνων  μελών που ήδη έχουν ή πρόκειται να δημιουργηθούν στις μεγάλες , καταρχάς, πόλεις.
  13. Αποφασίστηκε η διενέργεια Πανελλαδικής Συνέλευσης της Πρωτοβουλίας εντός του 2022 με ευρύτερη συμμετοχή μελών, υπό τις συνθήκες της προγραμματισμένης γενικότερης διεύρυνσης και ενεργότερης δράσης στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα ,και με στόχο τα επόμενα  βήματα και τις αποφάσεις που τα συνοδεύουν.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ