Συνέντευξη Παύλου Δάγλα στον Prisma 91,6

Παύλος Δάγλας στον Prisma 91,6: “Θα είμαι υποψήφιος στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023 για τον Δήμο Μεγανησίου”

Στον Prisma 91,6 μίλησε ο δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας για θέματα που αφορούν έργα, αλλά και ζητήματα καθημερινότητας στο νησί.

Σχετικά με την παραχώρηση του τουριστικού καταφυγίου του όρμου Αθερίνου στον δήμο Μεγανησίου, προκειμένου να κατασκευαστεί μαρίνα προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, ο δήμαρχος έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο, κάτι που έχω πάρει προσωπικά από το 2015.

Φτάσαμε στο ευχάριστο σημείο να υπογράψουμε την πράξη παραχώρησης με τον Υπουργό κύριο Κικίλια και αυτή τη στιγμή περιμένουμε την οριστική άδεια από την Αποκεντρωμένη και το έργο πλέον είναι ώριμο για να χρηματοδοτηθεί.

Πρέπει να πω πως τόσο ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κτενάς έχουν δείξει ενδιαφέρον, γιατί γνωρίζουν την αξία ενός τόσο μεγάλο έργου, καθώς και την αναγκαιότητα που για το Μεγανήσι.

Το δύσκολο σημείο ήταν να φτάσουμε μέχρι τις άδειες και στη συνέχεια η χρηματοδότηση είναι κάτι το οποίο αναμένεται να έρθει και το έργο θα είναι έτοιμο προς υλοποίηση, καθώς πρόκειται για ένα έργο ζωής για το Μεγανήσι και ένα προσωπικό στοίχημα για μένα προσωπικά.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει με τον πρώην δήμαρχο Μεγανησίου κ. Ζαβιτσάνο αναφορικά με τα φύλλα ελέγχου στον Δήμο Μεγανησίου την περίοδο 2007-2013 για την καθυστέρηση σχετικά με τον έλεγχο, ο κ.Δάγλας είπε πως το συγκεκριμένο ζήτημα για τον ίδιον έχει κλείσει.

Ότι ήταν να ακουστεί και ότι ήταν να μάθει η κοινωνία του Μεγανησίου το έχει μάθει, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις, δεν θέλω όμως να αναφερθώ ειδικά αυτή την περίοδο για αυτό το ζήτημα, καθώς ισχύει αυτό που είχα πει ότι για μένα έχει τελειώσει και δεν θέλω να αναφερθώ άλλο για αυτό το ζήτημα.

Πρέπει ωστόσο να πω όπως ότι ο έλεγχος έγινε σε συγκεκριμένα εντάλματα πληρωμής και δεν έγινε γενικός οικονομικός έλεγχος.

Αν αυτά είχαν πάει στο ελεγκτικό συνέδριο θα είχαν τις σφραγίδες από πίσω, από κει και πέρα όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σημασία δεν θα μπω σε αντιδικία για μένα έχει κλείσει τελείως ο καθένας όμως μπορεί να λέει ότι θέλει.

Εγώ γνωρίζω πολύ καλά τα γεγονότα ακριβώς. Στην επισήμανση ότι ο πάρεδρος Σπαρτοχωρίου ισχυρίζεται πως έχουν υπάρξει πολιτικές πιέσεις για το ζήτημα, απάντησε πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε καμία κομματική παρέμβαση και αυτό δεν το συζητάω καθόλου.

Απατώντας για το ζήτημα του γιατρού, αλλά και την έλλειψη ΚΕΠ στο Μεγανήσι, καθώς είναι ο μόνος Δήμος της χώρας που δεν έχει, απάντησε πώς “για το ΚΕΠ έχει γίνει διαγωνισμός και περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ, καθώς ο διαγωνισμός έχει γίνει εδώ και δυόμισι χρόνια.

Από τον ΑΣΕΠ μας είπαν να περιμένουμε την έκδοση των αποτελεσμάτων. Φυσικά και έχουμε καλύψει τη θέση του ΚΕΠ Απλά περιμένουμε να βγει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για να έχουμε υπάλληλο. Όμως στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πρέπει να πω πως έχει καλύψει αυτό το κομμάτι και έχει ξεπεράσει κάθε όριο για τους πολίτες μας.

Για τη θέση του γενικού γιατρού έχει προκηρυχθεί θέση δύο φορές και έχει κηρυχθεί άγονος. Στο νησί υπάρχουν δύο αγροτικοί γιατροί, έχουμε οργανωμένο το σύστημα μεταφοράς στη Λευκάδα με το όχημα και το ταχύπλοο μας, είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το γενικό νοσοκομείο Λευκάδας, από κει και πέρα θα είναι πολύ ευχάριστο να υπάρξει μία θέση γενικού γιατρού.

“Εμείς είμαστε αρωγοί, καθώς και στους δυο αγροτικούς γιατρούς παρέχουμε δωρεάν σπίτι κι αν προκύψει μόνιμη θέση πολύ ευχαρίστως να καλύψουμε και αυτό το κόστος.

Όμως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς και αυτό είναι φαινόμενο που συμβαίνει σε μικρά μέρη, δεν είναι μόνο ένα ζήτημα που απασχολεί το δήμο Μεγανησίου.

Ο δήμαρχος Μεγανησίου αναφέρθηκε στα έργα οδοποιίας στο νησί, λέγοντας πως είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει χρηματοδοτηθεί, καθώς έχει γίνει διαγωνισμός από τη ΜΟΔ μέσω προγραμματικής σύμβασης και τις επόμενες ημέρες οδεύει προς υπογραφή.

Από εκεί και πέρα θα περάσει το ελεγκτικό συνέδριο και πιστεύω πως μετά τις γιορτές θα είμαστε σε θέση να μπορεί να κάνει εγκατάσταση ο εργολάβος στο νησί.

Πρόκειται για ένα έργο ζωής, ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί μας περίπου 14 χιλιόμετρα Νέας οδοποιίας θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα.

Ωστόσο είναι σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης του ΧΥΤΑ το οποίο έχει προχωρήσει αρκετά κι αν το επιτρέψει ο καιρός πιστεύω ότι σε δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί.

Ετοιμαζόμαστε να δημοπρατήσουμε το βιολογικό ξανά, ανεβαίνει η μονάδα κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων σε συνεργασία με το δήμο Λευκάδας, υπάρχει ένα θέμα με το ΣΜΑ και πιστεύω ότι μπορεί να βρει χρόνο Ο υπάλληλος του δήμου Λευκάδας για να το λύσουμε και να τρέξει το διαγωνισμό, καθώς και 600.000 ευρώ
Για να βγει σε δημοπρασία η μονάδα των ογκωδών απορριμμάτων.

Να σας θυμίσω πως τα προηγούμενα χρόνια τα απόβλητα του δήμου τα ρίχναν μέσα στο σκουπιδότοπο και τα ανακατεύω με τα σκουπίδια και πλέον μπαίνει ένα τέλος σε αυτή την διαδικασία.

Ο Παύλος Δάγλας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου υδροδότησης, λέγοντας πως πλέον έχει ησυχάσει το κεφάλι μας, δεν υπάρχουν απώλειες νερού, δεν υπάρχουν ζημιές.

Πλέον ο κόσμος είναι καθαρό νερό από το δίκτυο ύδρευσης και αυτό είναι άλλο ένα έργο ζωής για το νησί μας.

Ωστόσο ο Δήμος Μεγανησίου υδροδοτείται από την Βαυκερή, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να επιβαρυνθεί περισσότερο το δίκτυο της Λευκάδας μέσω του αγωγού από τον Άγιο Γεώργιο και έχουμε βρει αυτή τη Χρυσή τομή.

Στο ερώτημα εάν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Παύλος Δάγλας ανακοίνωσε μέσα από τον Prisma 91,6 την υποψηφιότητά του.

Θα συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Εκτός από τα έργα έχουμε κάνει πολύ σημαντική δουλειά στον τρόπο που διαχειριζόμαστε την καθημερινότητά του κόσμου και κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Επίσης εξυπηρετούμε τον κόσμο με όλα του τα προβλήματα, υπάρχει ηρεμία στον χώρο των επαγγελματιών, εγώ θεωρώ ότι είμαι ίσιος απέναντι σε όλους, ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει και γενικά υπάρχει Ένα ιδιαίτερο καλό κλίμα στο νησί και θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε τουλάχιστον για μία θητεία, καθώς εγώ έχω και την όρεξη και τις δυνάμεις, με την εμπειρία που έχω πιστεύω ότι μπορεί να φέρω πολύ καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο.