Ανακοίνωση υποψηφιότητας Σπύρου Μάλαμα

Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση Σπύρου Μάλαμα

Υποψηφιότητα Δήμαρχος Μεγανησίου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη 2023

Παράταξη: «Μεγανήσι η επόμενη μέρα»

Κείμενο Ανακοίνωσης:

Αγαπητές Μεγανησιώτισες,

Αγαπητοί Μεγανησιώτες

Με αίσθημα ευθύνης, σας ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για Δήμαρχος Μεγανησίου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη 2023 με την παράταξη «Μεγανήσι η επόμενη μέρα».

Με στόχο την ενότητα και μόνο το καλό και την εξέλιξη του τόπου μας, Μεγανησιώτες και Μεγανησιώτισες, σας καλώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου το Μεγανήσι που θέλουμε, της φυσικής ομορφιάς, της αειφόρου ανάπτυξης, του πολιτισμού και της ευημερίας να περάσει στην επόμενη μέρα.

Τα μεγάλα και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα του νησιού μας,  τα γνωρίζουμε όλοι και είναι η στιγμή να κάνουμε πράξη την επίλυση τους. Σας αναφέρω κάποια από τα πολλά θέματα που χρίζουν άμεσης διαχείρισης και είμαι στην διάθεση σας να τα επεξεργαστούμε μαζί.

➡ Έλλειψη κρίσιμων υποδομών στη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων

➡Καθαριότητα μέσα από βιώσιμες περιβαλλοντικές πρακτικές που δεν βλάπτουν τον τόπο μας

➡ Ολιστική βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων

➡ Υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη των κατοίκων

➡ Συγκράτηση και ενίσχυση του μόνιμου πληθυσμού

➡ Ευρύτερα θέματα της εκπαίδευσης και έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού

➡ Διαχείριση εξωστρέφειας του τουρισμού, περαιτέρω ενίσχυση στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών στους επισκέπτες

➡ Ανάπτυξη του σημαντικού πρωτογενούς τομέα

➡ Εύρυθμη λειτουργία και κατάσταση των λιμανιών, ανάπτυξης  και διαχείρισης του παραλιακού μετώπου

➡ Λειτουργία του Δήμου και τον πολιτικό πολιτισμό στα Δημοτικά Συμβούλια

Απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις και ριζική αλλαγή σχεδιασμού.

Με σεβασμό και κριτική σκέψη στην αντίθετη άποψη, με ενδιαφέρον και δίψα για το καινούργιο, επιδιώκουμε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στον πολίτη και τις θέσεις του. Πιστεύουμε στον ενεργό  πολίτη και όχι στον  σιωπηρό και αμέτοχο.

Μέσα από τη σύνθεση εμπνευσμένων απόψεων, σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε ένα σύγχρονο, καινοτόμο και ρεαλιστικό πρόγραμμα που αξιολογεί και δίνει λύσεις στις ανάγκες του νησιού μας για υποδομές, ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και του πρωτογενούς τομέα και σωστής εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων. Περνάμε έτσι στην επόμενη μέρα, για να εξασφαλίσουμε τη διάρκεια στην ευημερία του Μεγανησιού και να μπορούμε να θέτουμε καθημερινά υψηλότερους στόχους.

Σας καλούμε λοιπόν όλους να πορευτούμε μαζί στο δρόμο της ευθύνης και της δημιουργίας, να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα με δύναμη, σιγουριά και σύμπνοια.

Για το Μεγανήσι που ονειρευόμαστε, για το Μεγανήσι που μας αξίζει, για το Μεγανήσι της επόμενης μέρας.

Σπύρος Μάλαμας

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγανησίου