ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, 3 Φεβρουαρίου 2024, η Νομαρχιακή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Λευκάδας, καθώς επίσης και ένας εποικοδομητικός προσυνεδριακός διάλογος για τις θέσεις του κόμματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου IONIAN STAR.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αγλαΐα – Λίλα Σουλελέ, μέλος της ΚΟΕΣ και Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, εν όψει του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., η οποία θα διεξαχθεί το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου.
Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας, Χρήστος Γληγόρης, αφού παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων στην θητεία του εν λόγω Συντονιστικού της Νομαρχιακής και ενόψει των επικείμενων εκλογών για νέο συντονιστικό και συνέδρων, προέτρεψε την ενεργή συμμετοχή των μελών στις εκλογικές διαδικασίες.
Βασικά σημεία της ομιλίας του, η άσκηση εξωτερικής πολιτικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μόνο πατριωτική και υπερήφανη δεν είναι, μετά τις δηλώσεις του για “υποχωρήσεις” και την «Συνθήκη χωρίς αξία», από κυβερνητικό στέλεχος ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αναφορά έγινε από τον Συντονιστή και για τα εξοπλιστικά και για τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, λόγω της κάκιστης λειτουργίας του κράτους των «αρίστων».
Στην ομιλία της η Λίλα Σουλελέ, μετά την αυτοκριτική για τα λάθη που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές ήττες, ανέλυσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για όλα τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, όπως υγεία, παιδεία, ενέργεια, ακρίβεια κ.α.
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. συνεχίζει να αντιπροσωπεύει την μεγάλη αριστερή, δημοκρατική, προοδευτική παράταξη του τόπου μας και με βάση το κείμενο θέσεων της Κ.Ε. φτάνουμε στο έκτακτο συνέδριο που ολοκληρώνεται τέλη Φεβρουαρίου, με απώτερο σκοπό να κάνουμε την νέα αρχή για την ανατροπή της πολιτικής κατάστασης στη χώρας μας.
Επίσης, ανέφερε ότι οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 είναι πολύ κρίσιμες, τόσο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και για κάθε χώρα ξεχωριστά και σε αυτή τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ως το μεγαλύτερο κόμμα του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Τέλος, δόθηκε έμφαση, μεταξύ άλλων, στις τοποθετήσεις των μελών καθώς και στον ανοιχτό διάλογο, μεταφέροντας τις απόψεις τους, τις αγωνίες τους, τις προσδοκίες τους και τις προτάσεις τους.

Θετικό πρόσημο της εκδήλωσης, εντύπωση όλων, η παρουσία νέων μελών που δηλώνουν το παρόν στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Αυτό που τόνισαν όλοι ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. θα πρέπει να δώσει πιο ενεργό ρόλο στα νέα μέλη του και να γίνει ομαδική δουλειά, ώστε οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. να εκφράσουν απόλυτα τον λαό.

Όλοι μαζί προχωράμε μπροστά για την νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ.!!!

Νομαρχιακή Επιτροπή
ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λευκάδα