Αποχωρούν οι δύο αγροτικές γιατρίνες την Πέμπτη 14 Μάρτη. Αναζητείται αντικαταστάτης.

Τελείωσε και επισήμως η θητεία των δύο γιατρίνων μας, της Ευτυχίας (που συνεχίζει με την ειδικότητά της) και της Ελένης (που θα αρχίσει το μεταπτυχιακό της). Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία. Αύριο είναι η τελευταία μέρα εργασίας τους.

Τι γίνεται όμως με τους αντικαταστάτες τους; Η μία θέση έχει καλυφθεί από άντρα ιατρό ο οποίος αυτή την στιγμή κάνει την απαιτούμενη (μηνιαία) εξάσκηση στο ΓΝΛ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή θα διακοπεί άμεσα, ώστε ο γιατρός να έρθει και να καλύψει την μία θέση, τουλάχιστον μέχρι να πληρωθεί και η δεύτερη, οπότε θα μπορεί ο ίδιος να συμπληρώσει την υπολειπόμενη θητεία του στο Νοσοκομείο. Αλλιώς θα έχουμε έλλειψη γιατρού.

Η δεύτερη θέση παραμένει δυστυχώς κενή. Το Μεγανήσι δεν αποτελεί πλέον τον ιδανικό προορισμό για αγροτικούς γιατρούς, παρά τα επιπλέον μόρια και την επιδότηση ενοικίου από τον δήμο. Επίσης, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, οι διαδικασίες προκηρύξεων των θέσεων των γιατρών δεν γίνονται ποτέ, μα ποτέ, έγκαιρα από το Υπουργείο. Το ίδιο έγινε και τώρα. Και τέλος υπάρχουν οι περιπτώσεις που κάποιος γιατρός παίρνει την θέση και μετά το μετανιώνει και παραιτείται από αυτήν, οπότε ξανά-μανά επαναπροκήρυξη…

Επειδή πλησιάζει κι ο Μάης, με Πάσχα, τουρίστες κ.ό.κ., ας ελπίσουμε αυτές οι δυσλειτουργίες να μην μας αφήσουν χωρίς γιατρούς για κάποιο διάστημα ή να μας αναγκάσουν να παρακαλάμε ξανά για στρατιωτικούς γιατρούς.