Τέλος εποχής για τα ΚΕΠ;

Το Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που, κατά τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, θα φέρει την Ελλάδα στη «μετά ΚΕΠ» εποχή.

Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα είναι υποχρεωτική για τις δημόσιες υπηρεσίες περιορίζοντας, έτσι, σε μεγάλο βαθμό τις παρουσίες του πολίτη μπροστά στο χρονοβόρο γκισέ του Δημοσίου.

Από τη νέα εποχή αναμένεται, σύμφωνα με τον κύριο Ραγκούση, να υπάρξει και οικονομικό όφελος της τάξης του 25% από τον περιορισμό του κόστους συναλλαγών στο Δημόσιο.

Αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι δεν θα περιέχει όλα τα στοιχεία των κατόχων αλλά τα «κλειδιά» θα ανοίγουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα του Δημοσίου, θα περιέχει τον αριθμό κτηματολογίου, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας το οποίο και θα υποκαταστήσει.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

(Πηγή: www.madata.gr )