Υπάρχει και φιλότιμο …

Εργαζόμενος καθαριότητας βρήκε πορτοφόλι και το παρέδωσε στο Δήμαρχο. Ευχαριστήρια ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Λευκάδας  για την αξιέπαινη αυτή πράξη.

Βρήκε πορτοφόλι…

Ο εργαζόμενος στην καθαριότητα Γρηγόρης Κουτσάφτης ενώ καθάριζε στην περιοχή του Μαρκά βρήκε ένα πορτοφόλι. Χωρίς να το ανοίξει το πήγε και το παρέδωσε αμέσως στο δήμαρχο όπου και έγινα οι ενέργειες για να δοθεί στον κάτοχό του. Το πορτοφόλι περιείχε  χρήματα,  κάρτες και επιταγές. Ρωτήσαμε τον Γρηγόρη γι αυτή του την ενέργεια και ο ίδιος εντελώς αυθόρμητα απάντησε: » Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι μπορεί να κρατήσω κάτι που δεν μου ανήκει. Δεν θα είχα ήσυχη τη συνείδησή μου όταν θα γνώριζα ότι κάποιος άνθρωπος έχει χάσει το πορτοφόλι του και δεν του το παρέδωσα. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να κάνω κάτι άλλο.» Γι αυτή του την πράξη ο δήμαρχος τον ευχαρίστησε ενώ του έστειλε και επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αγαπητέ Γρηγόρη, από μέρους της δημοτικής αρχής και εμένα προσωπικά, σου εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου για την έντιμη και άξια για μίμηση πράξη σου. Βρήκες τυχαία ένα πορτοφόλι και το παρέδωσες αμέσως και αυθόρμητα στο γραφείο του δημάρχου απ’ όπου και το παρέλαβε ο κάτοχός του. Στις μέρες μας που το ατομικό συμφέρον έχει επικρατήσει, η πράξη σας αυτή αποκτά ηθική διάσταση. Είναι μια πράξη ανθρωπιάς, ήθους και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο»

Πηγή: LefkadaPress


Πιστεύουμε ότι πρόκειται πράγματι για μια αξιέπαινη και άξια συγχαρητηρίων πράξη, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις στενόχωρες οικονομικά μέρες που περνάμε λίγο πολύ όλοι μας. Αυτή του εργάτη καθιαρότητας του Δήμου Λευκάδας κ. Γρηγόρη Κουτσάφτη, που περιγράφεται στην πιο κάτω επιστολή.

Καθ’ όλα αξιέπαινη επίσης και η πρωτοβουλία του Δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή, να απευθύνει την ανοιχτή επιστολή, θέλοντας να κάνει γνωστή την πράξη αυτή του εργάτη καθαριότητας στο Λευκαδίτικο λαό, να του δώσει δημόσια συγχαρητήρια και να δείξει ότι η ανθρωπιά υπάρχει ακόμη δίπλα μας, παρ’ όλα όσα και κατά συρροή διατυμπανίζονται…

Παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου:

Πηγή: LefkadaNews