Αύξηση των εξαρτημένων από τα τυχερά παιχνίδια

ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΕΞΑΠΑΤΑ» ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ.
Αυτή η εικονική πραγματικότητα σαν μελλούμενο μιας επερχόμενης ευτυχίας και ευμάρειας δημιουργεί στο κέντρο ηδονής του εγκεφάλου μια έξαρση η οποία κατακλύζει πλέον το εξαρτώμενο άτομο και του φέρνει μια διέγερση που θέλει να την ζει συνεχώς.
Βέβαια τα πολύχρωμα παιχνίδια και τα πάρα πολλά «τυχερά» παιχνίδια πάψανε να είναι ένας «μαγνήτης» που ήτανε τοποθετημένος σε συγκεκριμένα σημεία όπως λέσχες η καζίνα και είναι στην οθόνη του κομπιούτερ που την έχουμε σε κάθε σπίτι με εύκολη πρόσβαση από τον καθένα χωρίς έλεγχο από κανένα.
Υπολογίζεται ότι έχουμε μια αύξηση 15% από πέρυσι σε ότι αφορά τα τυχερά παιχνίδια του ιντερνετ που πλέον είναι μια μανία για πάρα πολλούς και δεν αφήνουν ευκαιρία να ξεσηκώνουν τα φτωχικά βαλάντια παίζοντας το ένα ή το άλλο. Ο εθισμός βέβαια «προπαρασκευάζεται» και για αυτούς που δεν έχουν λεφτά έχουν όμως ιντερνετ και μπορούν να παίξουνε ανέξοδα παρόμοια παιχνίδια που σιγά -σιγά όμως, αυξάνοντας την εξάρτηση, τους οδηγούν και σε αυτά επί πληρωμής.

[Το άρθρο μας έστειλε ο Γιώργος Δάγλας (Ολφός)]