Πρεμιέρα στο Πατρινό Καρναβάλι 2011

Ούτε η βροχή, ούτε η λιτή εκδήλωση ελέω οικονομικής κρίσης εμπόδισαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάτρας να γιορτάσουν την έναρξη του φετινού Καρναβαλιού!

Η πλατεία Γεωργίου μετατράπηκε σε μια τεράστια πίστα χορού, όπου το ντόμινο, ο πιερότος, ο αρλεκίνος, η μπούλα και -φυσικά- ο βασιλιάς Καρνάβαλος ενώθηκαν με τους παριστάμενους.

Ο τελάλης πάνω στο άρμα του διαλάλησε την έναρξη του Καρναβαλιού ερχόμενος από το δημαρχείο της πόλης. Αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους, σταμάτησε μπροστά από το δημοτικό θέατρο «Απόλλων», όπου η μπάντα έπαιζε αποκριάτικους σκοπούς και τραγούδια.

Καρναβαλιστές και σοκολατορίχτρες έδωσαν στον δήμαρχο, Γιάννη Δημαρά, το λάβαρο του Καρναβαλιού και ο βασιλιάς Καρνάβαλος έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 21:15, ενώ πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό!

Η τελετή έναρξης έκλεισε με ένα τεράστιο πάρτι με τους dj Στέλιο Αποστολόπουλο, Άκη Βαβαρούτα, Παναγιώτη Κολλιόπουλο και Κωνσταντίνο Σαράντη.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 6 Μαρτίου, με την καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου, που θα δώσουν το σύνθημα για την προετοιμασία του Καρναβαλιού του 2012!

 

(Πηγή: www.madata.gr)