Τα ζώδια με …ντόπιο χιούμορ

Μας λένε τα γινόμενα κατά το  μπαϊντούζι; Και αν είναι ο Ταύρος Ίνταυρος και ο Κριός Κριάρι,  Παρθένος η Αγλύκαντη και Πάουρας ο Καρκίνος! Τι λέει ο Νεροκουβαλητής για τους δικούς του ανθρώπους και πού θα γύρει η Πλάστιγγα , πού θα ριχτεί η Σαίτα! Τα Δυμαρέλια κι ο Σκροπιός, τα Ψάρια και η Αίγα,  όταν μπατάρει ανάποδα  ή γύρει το φεγγάρι.

Ας δούμε με τα μάτια μας και τα δικά μας λόγια τι μας φυλάει το αύριο και τι μας λέν τα ζούδια……

 

Η μέρα σήμερα θα είναι δύσκολη. Μπαρδαμάσκος και μεγάλη μπαμπλωνία στο χώρο της δουλειάς . Μην αντιγάρετε το αφεντικό. Δεν τόχει σε τίποτα να σας διώξει, όπως την τρίχα απ΄το ζυμάρι. Γι’ αυτό….μπαμπαξά! Κάμε το χαμένο ώσπου να περάσει η μπόρα.

Kονομικά: Ορπή ,και του διαόλου……

Αιστηματικά : Όθε να΄ναι έρχεται γονυπετής….

Τυχερός αρθμός: Το δεκατρίο.


Η αφεντιά σου είσαι πονετικός. Οι άλλοι όμως  σε παραφυλάνε. Ξέρουν το τελέτο σου και σε εκμεταλλεύονται. Μην είσαι άπλερος και νοιώσε.

Μην τσ’ αφήνεις να σε κάνουνε σκορδοποδολόγα . Σε μπαλιγάρουνε με λόγια και συ είσαι μπαμπαούλης και μπιστεύεσαι τον καθένα. Άλλαξε το τροπάρι και μπρουμάρησε . Κι ας πάρεις και μερικούς μπλαστί….

Κονομικά: Διάουλε παρέ το.

Αιστηματικά: Η δουλειά δεν έχει γουρμάσει ακόμα. Αγαντάρησε και καρτέρει.

Τυχερός αρθμός : Το δεκοχτώ.

Προκαμίσου! Μην είσαι αφχαρίστηγος και αλαίμαργος. Ακουρμάσου και τσ΄αλλουνούς και να μπγιεντάς τσ΄μεγαλύτερους. Έτσι που πήρες φορά θα φας τα κατακλείδια σου. Μαζώξου και στο κονάκι σου και μην είσαι »πόρτα πόρτα δέξε με- κι άλλη καταδέξε με».

Κονομικά: Το τακουίνο σου θα γιομίσει γλήγορα.

Αιστηματικά: Μην πας σα λασποπάουρας. Δεν είναι ούλα κενωμένα στο πιάτο. Κούνα και εσύ  τα πεσωμένα σου.

Τυχερός αριθμός: το κοσπέντε

Τον τελευταίο καιρό είσαι λίγο μαλαουδιασμένος. Πάρτα απάνου σου και ξεχάραξε. Οι φίλοι σου είναι αλτσίκου να δράμουνε σε ότι χαλέψεις.

Μη βαρείς του κάκου και  γυρίζεις σαν ανεμίδι γύρω γύρω. Τράβα αρέντε σε μια μεριά και μη βάνεις κι εσύ τρικλοποδιές γιατί είναι δανεικά.

Κονομικά: Πάρτε διαόλοι βάγια!

Αιστηματικά: Βάλε αντιστήλι και αϊτάρησε κι εσύ την κατάσταση, κι ούλα θά ρτ΄νε μες την απαλάμη σου.

Τυχερός αριθμός : Το Εδιακόσα


Όνομα  ξεματωχινό. Καλμάρησε όμως λίγο τα νεύρα σου και μη παίρνεις μπούρμπουλο αμέσως. Μην είσαι προπαίτης και χαλεύεις καυγάδες.

Γκιάζεις τον άλλο εκεί που πονεί κι ευτό δε στο σχωράνε. Είσαι μεγάλο κουτουφό, αλλά θα το βρεί η στραβή τ’ αρνί τση και θα χαλεύεις τρύπα να τρυπώσεις κακομοίρη.

Κονομικά: Ήβρες γερό προζύμι. Μην είσαι αλαίμαργος.

Αιστηματικά: Το γρούξιμο πάει σύγνεφο. Θα σ’ απαρατήσει και θα ‘χει και χίλια δίκια.

Τυχερός αριθμός: το δεκατέσσερο.

Καλή κι ευλοημένη αρχή σήμερα με ό,τι αναπιαστείς. Η δουλειά σου θ’αυγαταίνει και θα πάει μολόημα. Μοναχά δράμε να προκάμεις.

Με κάποιον έχεις γκώζμα όμως, και σου βαρεί. Μπορεί να σε θτονάνε αλλά εφτύνεσαι  κι εσύ. Κοκοστελεύεσαι συνέχεια κι αναγελάς τσ’ αλλουνούς. Σου κάζει πως εσύ είσαι κι άλλος δεν είναι και κάνεις τον κόσμο να μη σε χωνεύει.

Κονομικά: Μάζωνε κι ας ειν΄κι αράτες.

Αιστηματικά:   Εκεί θα’χεις αντράλες. Είσαι αφύσκος και αντγαρόξυλο κι ο άλλος σου κάνει άρνες.

Τυχερός αρθμός: Το τρίο.

Να φανείς δικαιοκρίτης και να ‘σαι στα μπάι να προκάνεις το κακό. Μην κάνεις τα έρμα σκότεινα γιατί θα βρεις τον κακό το μπελιά σου. Σήμερα θα ‘χεις ένα σκαρίκι που θα ‘ρτει από αλάργα. Μάλλον από συγγενήδες σου θα να ‘ναι.

Κονομικά: Ερχεται έμπασμα. Κοίτα να το ‘κμεταλλευτείς.

Αιστηματικά: Σου μύρισε ψίλυθρος και πάς ντουγρού για σάξιμο.

Τυχερός αρθμός: Το Τριαντατρίο.

Όνομα και πράμα. Παραφυλάς πίσω απ΄την πόρτα κι άμα σου τύχει κεντάς και στάζεις δροπίκι. Δε λησμονάς τίποτα και γδικιέσαι όποιονε σε πράξει.

Ακου όμως και μιαν ορμήνια. Κάτσε στ΄ αυγά σου. Θα μετανοιώσεις για το φέρσιμό σου αλλά θα ‘ναι αργά και θα τραβάς τα μαλλιοκέφαλά σου.

Κονομικά: Τα δίφραγκα τελέψανε.

Αιστηματικά: Βάρδα μη βάλεις πλώρη! Σου ‘ρχονται ούλα κ’τί.

Τυχερός αρθμός: Το Σαραντατέσσερο.


Μην είσαι ανάποδος  κι υποκοντριασμένος. Στα σκούρα κάθεσαι μούτος λες και σ’ έπιασε  μώρα. Μόνε- μόνε να κουνηθείς ούλα λυόνται.

Μπάταρε την πλάκα. Αλλιώς, καμάρι μου,  θα πας χαμένος σαν το γέρο- Μασούρα.

Κονομικά: Ανάθεμά το κι έχεις δεκάρα τρύπια.

Αιστηματικά: Μη ζγαρλάς τα περασμένα. Τα πράματα έχουνε κι όρτη κι ανάποδη.

Τυχερός αριθμός: Το τέσσερο.


Σαν και σκώθηκες λίγο αλυκοτισμένος σήμερα! Κάτι σε στρολογάει κι είσαι συλλοϊσμένος. Μη σκοτίζεις το κεφάλι σου με έγνοιες. Ούλα καλά θα πάνε. Να’χεις καλή ‘γειά μοναχά. Είσαι πολύ μπιστικός άνθρωπος κι οι άλλοι  σου λένε τα νιτερέσα τσου χωρίς να σκιάζουνται. Ποτέ δεν ξέρει η μπροσκινή σου τι κάνει η πισινή σου.

Κονομικά: Δεν προστελεύεις φράνικο.

Αιστιματικά: Μάσε  ζαχαράτα. Όθε και νάναι έρχεται.

Τυχερός αριθμός: Το ‘κοσιδύο.

Είναι η φκιασά σου τέτοια που φέρνεις τον άλλονε στο καρίκι. Δε σε λέει πελάτζα μανούλα μου. Κάνεις έχτρες με το παραμικρό και σου κάζει πως ούλοι  σε φτονάνε. Αναμέρισε το κακό και συμμαζώξου,γιατί κι εσύ είσαι μεγάλο κουμουδί.

Κονομικά: Εσένανε ψυμ’  γεννάει κι ο κοκκορός σου.

Αιστιματικά: Να κάμεις εκειό που πρέπει. Δε θα σε καρτεράνε για πολύ.

Τυχερός αριθμός: Το δεκαφτά.

Δεν ε ξημέρωσε καλά για σένα αγλύκαντε. Απ΄το γιόμα κι έπειτα χαρέλια σου. Μην ξεμυτίσεις πόντο. Το χαλίπωμα θα στρώσει  η κατάσταση και θα ξανασάνεις λίγο. Ως την Τετράδη θα ‘χεις και δεξίματα.

Κονομικά: Ούτε είχες, ούτε θα ποτάξεις.

Αιστηματικά: Ξαβασκαμός σου, ευτού τα πας καλά. Οι αγαπητικοί σε πάνε πατίκι το πατίκι…

Τυχερός αρθμός: Το φτακόσα τρίο.




Το άλλο φεγγάρι (με τη λιόκριση) μπορεί τα ζούδια να μας τα πουν καλύτερα!!!!

Ως τότε λαβ’τε υπομονή……