Τα «βρήκαν» Βενιζέλος- Κουβέλης για Οικουμενική

Τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Ο κ. Κουβέλης, τόνισε επίσης πως η επόμενη κύβερνηση θα πρέπει «να κρατήσει τη χώρα μέσα στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση» και «να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες της σταδιακής απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο».

Πρόταση για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με χρονικό ορίζοντα ως τις ευρωεκλογές και περιφερειακές – δημοτικές εκλογές του 2014, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης θα είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, και η σταδιακή απαγκίστρωση απο το Μνημόνιο. «Σχεδον ταυτίζονται οι απόψεις μας με τον κ. Κουβέλη» δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που παρέλαβε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Όπως έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή στις 10 το πρωί ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

(Πηγή: Zougla.gr)