Πρόγραμμα εορτής της Παναγίας Φανερωμένης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ
ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΑΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ
ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
“ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ”
ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ

Κάνουμε γνωστό στον ιερό Κλήρο και στον ευσεβή λαό, ότι την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα (εορτή του Αγίου Πνεύματος) 4 Ιουνίου 2012, θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Φανερωμένης ΛΕΥΚΑΔΟΣ η καθιερωμένη Μεγάλη Παλλευκαδιακή Ιερά Πανήγυρις προς τιμήν της θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ, πολιούχου της νήσου Λευκάδος και προστάτιδος των απανταχού Λευκαδίων και όλων των χριστιανών, οι οποίοι καταφεύγουν με πίστη προς Αυτήν.
Στην πανίερη αυτήν εορτή εκλήθησαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟ, να παραστούν οι Αγιοι Αρχιερείς:
– ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και
– ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.
• Την παραμονή της εορτής, Κυριακή, και ώρα 8.00΄μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, με θείο κήρυγμα και αρτοκλασία.
• Στη συνέχεια θα τελεσθεί ολονύκτια Ιερά Αγρυπνία.
• Το πρωί της Δευτέρας και ώρα 6.30΄π.μ. θα αρχίσει ο Ορθρος και στις 8.45΄π.μ. το Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Μετά τη Θεία Λειτουργία και περί ώρα 10.30΄ θα επακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, με τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος.
• Το εσπέρας της εορτής και ώρα 7.00΄μ.μ. θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και το Κτιτορικό Μνημόσυνο.
Προς διευκόλυνση των ευλαβών προσκυνητών έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα.
Προσκαλούμε τους αγαπητούς Λευκαδίους και προσκυνητές να προσέλθουν στην Ιερά Πανήγυρι και όλοι μαζί –Κλήρος και Λαός- να ενώσουμε τις δεήσεις μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

ΕΝ ΛΕΥΚΑΔΙ ΤΗ 15Η ΜΑΪΟΥ 2012
ΕΚ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
311 00 ΛΕΥΚΑΣ – ΤΗΛ. 2645022415 – ΦΑΞ. 2645025354

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Ιουνίου 2012 (εορτή του Αγίου Πνεύματος), θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, το νησί των ποιητών και των λογίων, στη ΛΕΥΚΑΔΑ, η Μεγάλη Παλλευκαδιακή Πανήγυρις προς τιμήν της Σεπτής Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ, πολιούχου της νήσου Λευκάδος καί προστάτιδος των απανταχού Λευκαδίων, με επίκεντρο την ιστορική Ιερά Μονή Φανερωμένης.
Στην εορτή εκλήθησαν –από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟ- να παραστούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, οι πολιτικές, αυτοδιοικητικές, στρατιωτικές, δικαστικές Αρχές καί οι Φορείς του Νομού.
Η συμμετοχή του ευσεβούς λαού στην εορτή αναμένεται -όπως κάθε χρόνο- να είναι κι εφέτος μεγάλη. Για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Λευκάδα 15 Μαΐου 2012