Έκδοση πλήρους Ναυτικού Χάρτη για το Ιόνιο από το fagottobooks

Οι εκδόσεις fagottobooks με την άδεια της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε με επιτυχία ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα: την έκδοση ενός πλήρως ανανεωμένου χάρτη διπλής όψεως για την περιοχή του Ιονίου.

Στη μια πλευρά αποτυπώνεται ο χάρτης ΧΕ 21 της Υδρογραφικής Υπηρεσίας αρχικής έκδοσης 2002 με όλες τις αγγελίες προς ναυτιλλόμενους μέχρι και τον Ιούνιο του 2012. Η περιοχή που καλύπτει ο χάρτης σε κλίμακα 1:250.000 περιλαμβάνει τα διαπόντια νησιά βορείως της Κέρκυρας μέχρι και το βόρειο τμήμα της Ζακύνθου. Το σύγχρονο εικαστικό του χάρτη συντελεί στην ευκρίνεια των πληροφοριών.

Η δεύτερη πλευρά αποτυπώνει το εσωτερικό αρχιπέλαγος του Ιονίου σε μεγαλύτερη κλίμακα 1:95.000 και περιλαμβάνει τη Λευκάδα και τα γύρω νησιά καθώς και το βόρειο μέρος της Κεφαλονιάς και το μεγαλύτερο μέρος της Ιθάκης. Η έκδοση συμπληρώνεται με τα ακριβή σχέδια των εξής λιμανιών: Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρας, Γάιος και Λάκκα Παξών, Μούρτος (Σύβοτα), Βαθύ Μεγανησίου, Κάλαμος, Βαθύ και Κιόνι Ιθάκης, Φισκάρδο και Αγία Ευφημία Κεφαλονιά. Η διώρυγα και ο δίαυλος Λευκάδας αποτυπώνονται με αεροφωτογραφία με ένθετες τις ναυτικές πληροφορίες σε μεγάλη κλίμακα 1:20.000. Περιλαμβάνεται επίσης αναλυτικό απόσπασμα χάρτη από τη διώρυγα της Λευκάδας μέχρι την Πρέβεζα.

Η έκδοση διανθίζεται με φωτογραφίες από όρμους και λιμάνια της ευρύτερης περιοχής καθώς και με χρήσιμες πληροφορίες για τα τοπικά καιρικά φαινόμενα. Οι ναυτιλιακοί κίνδυνοι της περιοχής όπου αυτοί υπάρχουν σημειώνονται εμφατικά. Πρόσθετο προσόν του χάρτη είναι εκτύπωση του σε ειδικό χαρτί (polyart) που είναι αδιάβροχο και δεν σκίζεται. Ο πλούτος της πληροφόρησης του χάρτη υποκαθιστά την ανάγκη από τον δυνητικό χρήστη της προμήθειας 2 ή και 3 χαρτών για την ευρύτερη περιοχή.

Η έκδοση αυτή ανανεωμένη με όλες τις πρόσφατες αλλαγές μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 είναι ένα βοήθημα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο Ιόνιο. Για τη Λευκάδα ιδιαίτερα που έχει το ευτύχημα η γεωγραφική της θέση να ταυτίζεται -σύμφωνα με έμπειρους ιστιοπλόους- με μια από τις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για ιστιοπλοΐα η έκδοση αυτή που σημειώνει αναλυτικά όλα τα σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη έχει ξεχωριστή χρησιμότητα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.fagottobooks.gr