Δήλωση Παρέδρου Κατωμερίου κου Στ.Πολίτη

Stathis-Politis

Μεγανήσι, 22/3/2015

Σχετικά με την ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας και απάντηση του κ. Ζαβιτσάνου Ε. προς αυτή θέλω να δηλώσω τα εξής.

Οι Μεγανησιώτες και ειδικότερα οι κάτοικοι του Κατωμερίου με τίμησαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές και με εξέλεξαν Πάρεδρο Κατωμερίου, με τον συνδυασμό «Μεγανήσι με Όραμα» του νυν δημάρχου κ. Παύλου Δάγλα. Αυτόν το θεσμικό ρόλο τον τιμώ, τον υπηρετώ με συνέπεια και θα συνεχίσω να το κάνω, προσπαθώντας ό,τι καλύτερο για τον τόπο μου. Η συμμετοχή μου στην Εθελοντική Ομάδα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση τη σύγχυση ανάμεσα στον θεσμικό μου ρόλο ως Παρέδρου, που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, υποχρεώσεις και κανόνες και σε εκείνον της αξιοποίησης του  ελεύθερου χρόνου μου προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας ως εθελοντή.

Η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας δεν με εξέφρασε και δεν με εκφράζει, κατά το μέρος τουλάχιστον που αναφέρεται στον διχασμό του νησιού. Ως εκλεγμένος Πάρεδρος Κατωμερίου δεν μπορώ να αποδεχθώ την λογική -και δεν ξέρω πως και με τι σκοπό ξεπήδησε από τα μυαλά κάποιων- ότι συμβάλλω κι εγώ στον διχασμό του νησιού! Να εγκαλούμαι δηλαδή γι΄αυτό σε σχέση με τον θεσμικό μου ρόλο ως Πάρεδρος και από την άλλη αποδεχόμενος το συγκεκριμένο περιεχόμενο της ανακοίνωσης ως μέλος της Εθελοντικής Ομάδας να αυτοακυρώνομαι και να επικυρώνω από πάνω ένα μάλλον άδειασμα  της δημοτικής αρχής της οποίας και είμαι εκλεγμένος Πάρεδρος Κατωμερίου! Οι ρόλοι είναι απόλυτα διακριτοί και σε αυτή τη διάκριση παραμένω συνεπής, ακόμα και αν θα πρέπει ως Πάρεδρος να συγκρουστώ για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του τόπου μου.

Στις δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας (ήμουν επίσης μέλος της Εθελοντικής Ομάδας του κ Τ Λάζαρη) που στοχεύουν στην αλληλεγγύη, την κοινωνική προσφορά και συνοχή αλλά και σε τομείς που ο εθελοντισμός μπορεί να αποτελεί σημαντική βοήθεια για τον τόπο και την κοινωνία μας, μακριά και πέρα από προσωπικές επιδιώξεις, φιλοδοξίες, θα συνεχίσω να συμμετέχω όπως έκανα πάντα μέχρι σήμερα, με σεβασμό στους ρόλους μου και ως Παρέδρου και ως εθελοντή.

Στάθης Γ. Πολίτης

Πάρεδρος Κατωμερίου